Follow by Email

Pengikut

Cari Blog Ini

Sabtu, 27 Februari 2010

Yang Best

berkali2 tengok pown tak rase boringa
baru tengok ari denga kawn2 huhuhuhuhuuhuhu
hahahah aper lagi terjerit kitorang ni
samapi nak tido pon nak kene temankan
siyes seyyyy seram dibuatnyer
tapi nak tengok agi
hahahahah citer ni pown best layannnn
samer macam citer the boys over flowers
tapi bagi nas cerita ni lagi best
x cayer tengok lorhhh
teh boys over flower tu die tengok dari hanayori dango 2
nas tengok dari hanyori danggo 1 then barulah tengok hanyori dango 2
perhhh mmg best glerzz
cerita ni aku tak penah tengok agi
tapi kawan aku cakap best
aku tengah mencari2 nak tengok jugak
cerita ni nas suker sangat
jalan cerita die mmg best
sites dah berkali pon x jemu

kartun kartun yang best
best

memo memo zibang

suker yang warna kuning dan merah

pingu pingu tot tot tot
nas ingat nas jerkkk yang suke kartun ni
rupe2 nyer mak nas pown suker tengok

hahahaha saper suker cite ni hahaha
mesti semua suka
kelakar

ni pown samer best
mojako
cerita ni maser nas from 3
mmg best
biler die kene air die mengembang
miss lah dengan cite kartun ni

saper penah tengok cerita mi
creta die best best
die ader lagu
lagu die macam ni
tomato tomato tomatao
tomato men
hehehehe
ader lagi tapi nas dah luper
tengok cerita kung fu lagi lah nas suke
wachaaaa




Untuk Si dia Yang Tersayang

salam maulidur rasul yerppp
memang giler dah lamer x buker
so banyak saje cerita yang nak dikongsikan itu ini semuanyer dicampurkan menjadi satu
tanggal 26 feb 2009
diikutkan cerita nak pergi
menjenguk my love ni kat spital
pepagi lagi cik nas ni dah bangun pagi
cz nak kepasar


kebetulan sahabat 2 serumah dengan nas ni pon nak turun
nas aper lagi tumpang lorhhh sekaki

korang jgn salah faham pulak
bukan tumpang kat kaki
hehheh
mengarut jer nas ni kan

dieorang ke lrt nas pulak
pergi pasar yang terdekat
hari ni menu yang nak dimasak simple jer untuk owang sakit
tapi lau nas masak tak macam untuk owang sakit ponnn
hehehhehehhee
haah menu pertama ialah sup ayam



nak buat ni mestilah nak
ader bahan2 yang cukup
so kat pasar beli lah
daun sup ayam and
bahan2 yang sewaktu dengan die kan
hurmmmm
menu kedua yang dimasak ialah bubur
hehehehe


**** gbr ni bukan gbr sebenar yang dimasak yerppp***
gbr2 tu x sempat nak snap
cz dah kusyuk sgt nak gi tengok yang tersayang
dah penat2 masak pergi iron baju
tengah iron baju ni
si tunang ni pulak call

*****

tunang: cyg tengah wat per tu??
nas: baru jer siap masak ni... skrg tgh nak iron baju
tunang: lorhhh yer ker masak untuk abang ker??
nas: haah yer lah naper leh ker?
tunang: ehhh boleh jer ni hah abg dah leh kuar


nas: haahhhhhhhhhh
cepat nyer baru jer cyg nak gi spital jage abg tau
tunang: ngeeee entah lorhhh dr cakap dah leh kuar
nas: hurmmm x perlah cam tu nnt terus jumpe kat setiwangsa lorhh
tunang: ok
*****************

selepsa selesai semuanyer
aku pon bergegas
kebetulan ader pulak
member yang tumpang tido kat umah ni nak kuar
so dijadikan cerita
die lorhhh yang menumpang kan aku ni
berhentikan kat masjid jamek
thank you yerppp cik piah dan en erman
cz bagi tumpang kan nas ni


hurmmmm turn dari kereta dah macam blur2 jer
aper tak nyer dah lamer tak gi m.jamek
so jadi mcam baru jer sampai kl
nas pon berdiri lamer lah jugak melihat sekeliling
hurmmmm tu die pown putra lrt
cik nas ni pon jalan lorhhh
sambil mencangkir beg2 yang berisi hantaran cinta
hehehehe sup dengan bubur tadi
berbekal kan kepada ini


cik nas ni pon melangkah dengan
tersenyum girang

tak payah cocok2 tu
x payah nak beratur panjang
korang paham2 jerlahh
lau dah namer pown m'jamek
dan namer pon hari cuti maka
ramai lah manusia
yang nak berjalan2
dan kemudahan yang tepat untuk elakkan jem terok
so kemudahan lrt nilah
yang berjasa bebanyak
any way thnks yerpp kat kemudahan ni
lau x der menda ni
aper lah aku nak naik


menunggu kat lrt tu pownnn
haiiiii
poning dibuatnyer
aper tidaknyer
pasangan couple ni
nas bukan nak kate tau
tapi ini hakikat yang terjadi depan mate
dah lah tengah bulan mulia maulidur rasul
ari jumaat pulak tu
pakai lah elok sikit ni tak
seksi so insan yang bernama lelaki
pon tengok lah si gadis ni
nas pulak rase malu
dah lah tu pakwenya pulak
tak abis2 peluk2 die pas tu main kiss2
haiiii tak hormat orang lansung
nas pun x der maser nak tengok
aksi dieorang ni yang tak tau malu
pandangan beralih ke luar cermin
tiba tiba
stesyan berikutnyer
setiawangsa
( suara lelaki memberitahu ku)
al maklumlah aku ni dah jauh kemana
terkocoh 2 nas kuar
sampai saner terus tel my love ni
cian die tunggu nas lamer kot



itu die
berbaju oren


hurmmmmm cian die
kene cucuk banyak kesan2 cucuk
kat tangan
hurmmmm tapi aku semapt usik agi
hhohohohoohoho
jahat betol


nas: abang sakit ker???
abang: mestilah sakit
serah ( kawan abang): dah berapa hari x makan nas semalam pown kitorang sebut namer nas baru die nak makan
nas: hehehehe ngade erkkk
abang: ***senyum jer**
nas: abang naper sakit tapi ni x kurang pown makin uncit kikkkiki


abang: hishhhh tengah sakit2 ni karang
ader juga makan penumbuk
nas: hahahahahahaha
serah: uiii ju selamba die kata ko
abang : tu ar pasal
nas: alah owang guwau jer lah tapi
memang pon abang muncit
muncit2 pon cayang sayang abang sowang jer tau


lepas kitorang berbual2 terus balik

die mesej bagitau
yang tak biase orang bawa die naik motor
yerlah selam ni die yang bawa motor
so maser dah sakit ni jadi lah penunggang
hurmmm nasib badan

komen tentang masakan aku
die cakap aku masak masin sikit
tapi sedap yumy yummy
hurmmm kawn 2pown dah naik bising
cz masak pownn selalu masin
ni mesti tak lamer dah nak kawen
hurmmmm betol ker
hahahahahahha

entah berapa banyak garam
telah ku humban hehehehe
ok bubye

Denggi

salam maulidur rasul kepada semua umat islam

... lama nyer nas tak tulis blog ni rase windu
cerita pulak pasal denggi ni
diikut kan cerita my beloved dimasukkan ke hospital
mulanya die hanya demam biaser jer
bagitau biler nak makan mesti asyik muntah2 jerkkkk
cian betol dan wisau nas dibuatnya

tanggal 24 feb 2009

my love ni pergi lah wat check kat spital HKL
(tapi bukan nas yang menghantar lahhh)
*** cz ader class***
biler balik dari class dapat panggilan dari my love
die bagitau die kene tahan kat spital
cz mmg betol die kene denggi
iskh2 sedih tol lah
nas pulak dah pikir yang bukan2
nak pergi melwat malam ni
takot tak dibenarkan
nas aper lagi call mak kat kg
bagitau my love ni kat spital
hhaaaaahh
aper lagi terkejut lah mak

mak cakap:

mak: hah sakit aper???( dengan nada cemas)
nas: kene denggi
mak: lah macm maner boleh jadi macam tu
nas: tulah ni pown tengah wisau
mak: habis saper jager die kat sane??? lau mak dekat dah jenguk skrg ni

( mak pown muler lah bebel itu ini)
(al-maklum lah my love ni bakal menantu kesayangan)
hehehehehe

adik cakap:

adik: weyyyy mesti yang gigit tu nyamuk betina
nas: hah tu ar pasal
adik: mesti nyamuk tu dah lamer admire kat zul
nas: hahahahaha
adik: sekarang ni ko dah ader madulah ( nasib badan)
nas: hurmmmm macam tulah madu yang bernama cik nyamuk denggi


iskh iskh nyamuk oh nyamuk kenapa ko gigit tunang aku erkkk
ko lapo sgt jangan lah sesuker ati nak landing
cian dah kat tunang aku
aper kate ko tukar menu
mcd ker kfc ker
sedap sikit

hah tak pon
air sirap


hehehhhehe
ko ni mmg gatai erk nyamuk
banyak dah menu aku pilihkan
tapi ko nak juga landing
sesuka hti
ini aku nak marah ni
kalau ko nak makanmcd call jer delivery oder tau
ko duduk kat sarang ko nnt sampai menu yang
ko oder
kikikikiki

itu die

tengok tu sampai gemok perot ko
berapa banyak ko sebarkan virus kat bdan tunang aku


huhuhuhuhu kusyuk yummyyy



*************
cerita pasal nas pulak
ari rabu tu pulak tak gi koje
pasal sakit pinggang
dijadikan cerita nak suh lah si tunang ni
menghantar ke spital nak x ray
tapi tak jadi cz die cakap x larat
nas pown lau nak pergi sendiri lagi x larat nyer
hurmmmmm
so di rumah melepak kan diri
tapi terase
aper tidak nyer tak kanlah nak dok makan tido makan tido
pas tu tengok dinding
nak tengok tv dah lamer tersadai cz wosak
hari ini ader class
x pergi koje jadi pergi kene lah pergi class
macam biaser
malam nyer tulah en tunang ni bagi tau die dimasukan ke spital
( nas yang nak gi HKL x jadi)
( tunang pulak yang masuk spital)
hurmmmm mesti nak samer
macam kelakar jerkk


huhuuuhuhuhu panjang nyer citer pasal madu aku ni
wahhh suker ko erkkk madu
pas ni ko akan diceraikan berkata pada
cik nyamuk denggi hahahahah
bye....

Rabu, 17 Februari 2010

GeRaMmmmmmmmmmmmmmm

huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

hari Ni geram Sangat kat temapat kerja aper tidaknyer tengah syok2 wat kerja ader sowang pakcik ni buat spoil pulaks.... geramnyer.

nas tak ganggu die... dah itu tugas die buat jer lah tak payah lah nak tengking2 orang

"die ingat die tu bagus sangat setakat datang kerja tak buat aper2 so janganlah nak berlagak. kalau ader yang disruh tu buat ajer lah,,, ni nak bebel bukan2"
ader ker patut die cakap macam ni kat nas
" weiiiiii ko ni lain kali nak suruh hantar surat tu potostat lah awal2 ni tak menyusahkan orang jer... dah lah aku suruh orang TM potostat kan sorang own tak nak... sekarang ni dah menyusahkan aku jer. duit pown kau tak bagi.. orang ni dahlah x ader duit... ko ingat senang 2 jer ker aku nak cari potostat tu.... oklah2 aku cari potostat yang terdekat ko ni menyusahkan orang jer wat aku kerja 2 kali"
haaaahhhh bayang kan macam tu die cakap dengan aku dengan nada tengking2... nas dapat arahan utuk potostat 2 keping tu dari bos bukan sesuka hati... die tu langsung x fikir gerammmnyer huarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
x suker lah x pasal2 jerkkk nas dah meleleh air mata,
lau nak sangat duit tu nas boleh bagi nnt claim jer lah
kat ofis bukan tak bayar pownnn macam tu pun nak berkira... potostat tu baru berapa... bukan berjuta pownnn.... suruhwat kerja pown x nak lebih baik kau berhenti kerja dok rumah lagi bagus lahhh weiiiii
kat ofis pown bukan buat aper menghadap pc tengok bender yang x senonoh buang maser jer

bertaubatlah sikit umor tu kan dah lanjut.... fikir die jer bagus...
gerammmmm nyer tu naseb baik aku ni baik lau tak aku x nak bagi ko alamt... boarlah ko sesat cari kat maner tempat tu... tempat tu kan dah biaser pergi bukan aper nak tengok adress lagi.... orang wat baik macam ni ko bagi erkkk kau ni kan mmg jahat tahap aper pown aku tak tahu patotlah budak2 ofis ni tak sukers kat kau... aku hormat kau kau buat macam ni... pas ni sowies aku nak horamt kat kau... lantak ar kau nak kater aku kurang ajar ker aper ker aku dah x kisah
(kau jatuh ker aku aper ker) ader aku kisah sowies nyer nas akan hormat dekat orang yang hormat diri nas barulah nas horamt die ok... ingat nas ni aper sesuker hati jer nak dibuat cam tu sowieeee
gerammm sangat2ni thnks kawan2 yang lain sudi bacer luahan hati nas ni siyes nas sakit hati
ok bubyer sedih gilerzzz

Rabu, 10 Februari 2010

salam semuer
windunyer kat blog ni... rasernyer lamer gak cik nas ni
x menjenguk masok kikikiki
ini disebabkan kerja ofis yang berlambak2
dah settle satu kerja. kerja lain pulak datang
nak dipendekan cerita segala kerja ofis +++++ assigment yang diberikan
so nak tak nak kene wat
yerppp semuer
go go go chaiyok.......
daaaaaaaaa
kener sambung balik tugas cik nas ni
hurmmmm mengalahkan perdana menteri pulaks hehehehehe
sayonara...

Jumaat, 5 Februari 2010

MoNyEt

Selamat bertemu KemBali
yerp yerp yerp cemua cihat ker...
harap2 sihat yerk,,
hurmmm kesihatan cik nas kurang menyenangkan
cz kurang tido...


aper taknyer bangun pagi gi kerja...
balik kerja gi kolej,
balik kolej berceloteh ngan kawan2
herppp kirenya kalau x lakukan
bender ni rase macam x lengkap
haiiii nanti biler dah kawen mesti


windu dengan keadaan ni...
jadiknyer maser nilah maser untuk
enjoyyyy... bak dalam citer puteri tu


" kita enjoy"
maser nilah kiter nak buat itu, nak buat ini,
hurmmm dah kawin nnt takot takde maser
and comitment pown semakin bertambah...
yezaaa nas go go chaiyok
betul ker kalau kita dah kawin kite kene dok umah ????????
huhuhuhuhuhuhu x mau2 nas nak kerja,
nak kerja jugak tak mau dok umah
very the boring...


kalau boleh nak jadi superwoman

boleh ker
boleh buat aper saja...
hurmmmmmm yersssss wahhhhhhh
aku pown very the kagum
dengan angan sendiri hehehehehehehehehe
ingat pulak dedulu maser zaman dak sekolah...
penah cakap ngan mak taknak kawen



yerlah maser kecik2
kita maner lah tau tentang felling2 ni,....
lau nampak budak lelaki pown buat biaser jer...
siap main polis entry lorhhh terjun bangunan lorhhh
(* tak lah tinggi sangat*)
kecik kecik dulu perangai mengalahkan budak laki,
sampai kan kawan baik nas
-iwan- gado ngan nas
sebab nas x mau main kawen2
ikikikikikiki, kecik2 nas x suker main mainan perempuan
dan selalu sangat ikut abang masuk kebun cari biji getah,

pas tu kejar monyet
****ader sekali tu ikut abng cari biji getah...
nas gi lorhhh buat hal sendiri
konon 2 nyer nak tunjuk teror. sekali tu


**********arghhhhhhhhhhhh************

aper lagi lari lintang pukang......
korang nak tau hahahahahahahahahha
perkara yang tak mahu berlaku
dalam hidup zaman budak kecik...
monyet besar kejar nas die bawa baby dier...
hehehehehehehe
balik umah jer lutut dah luker2
coz terjatuh kat dalam parit...
dahlah tu kene rotan pulak dengan atok coz balik lambat...
abang kene ikat kat pokok kerengga....
hehehehehehe seb bek aku tak di ikat sekali
huhuhuhu aku ni di catergories kan bertuah jugak lorhhhh
( tapi cian jugak kat my brother
disebabkan aku dieorang kener denda...
oklah sambung dilaen ari yerkkk
sayonara ariyossss