click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

Happy Postcrossing Ke 24

ok kali ni menara jam lagi nas hantar

sebab banyak sangat koleksi ni,,, nas belikan kat CM jer


To:

IndigoAngel, AustraliaUsername: IndigoAngel
Country: Australia Australia
Received on: 25 Jul, 2015




Data, imagery and maps by MapQuestOpenStreetMap and contributors, CC-BY-SA. Powered by Leaflet.
Distance: 6,392 km
Travel time: 43 days

The State Mosque of Kelantan Clock Tower, 1926
















Happy Postcrossing ke 22


To:

qq101011, TaiwanUsername: qq101011
Country: Taiwan Taiwan
Received on: 9 Jul, 2015



Data, imagery and maps by MapQuestOpenStreetMap and contributors, CC-BY-SA. Powered by Leaflet.
Distance: 3,102 km
Travel time: 28 days
MY-267970


menara jam lagi... banyak sangat koleks ni hope samapai la yer mr postcard hihi


1st Segment by Black Queen


Salam hi kawan-kawan lama dah rasenya nas tak joint mane-mane segmen. Bile dah start hobi baru asik post pasal poscard je kan hihi... bila nas terjah sana sini blog kawan-kawan jalan di blog orang menabung sana sini maka dengan tak sengaja i dah terjatuh cinta la dengan satu segmen ni  

"1st Segment by Black Queen"  

dalam hati moh leh kite try hihihi



Ok nampak tak banner kat atas ni kalau uolsss nak joint ( click je) 
meh la kite meriahkan lagi segmen ni ok

Dalam segment ni Uolss kene  Describe tentang diri korang dalam satu perkataan, dan lepas huraikan sekreatif mungkin, pendek pon takpe...


Tentang Saya:

Writing Lover


Hasil carian imej untuk writting

buat pengetahuan kawan-kawan nas ni sangat la suke menulis. I dont know la kenapa kan. nas ni sangat pantang jumpe pen dan kertas/ buku pasti ada saja yang akan terlakar. asal jumpe pen ade jer kau nak buat kan nas. HUhhhhh sampaikan kat bantal pon kau dok melakar kau ni "hantu pen ke" itulah ayat yang pernah kawan nas lemparkan. aduhaiiii aku ingat lepas kawen aku ni boleh la tinggalkan tabiat aku. sejujurnya makin menjadi maka dengan itu aku boleh la joint anak aku yang 2 tahun tu conteng sama-sama. 

haaaa ni lagi best bile pergi ke mall pulak aku memang pantang jumpe kedai buku MEMANG PANTANG... aku akan tarik satu buku satu pen or pensel aku rasa macam Happy Giller la kan... rupenya habit aku ni dah 99% turun kat anak aku... hahahaha maka dengan itu nas berjaya melancarkan satu Virus baru kat anak nas si zahin tu hhohohohoho... kadang-kadang tu hubby beli A4 paper kat rumah sehelai demi sehelai aku tarik macam-macam la aku tulis. tak sampai seminggu memang hubby kene topup beli lagi..tu belum yang share kat zahin kan... "awak ni makan kertas ke?" ayat lazim laki aku hahaha... dulu memule kawen sentap mak .. nak.... la ni sejak ade geng seangkatan dah tak endah dah peluru yang datang cepat2 aku tepis dush dush...kikikiki

Disebabkan aku ni suke menulis maka banyak gakla karya yang aku buat tapi just untuk tatapan sendiri dan syok sendiri. and bile ade idea yang berlambak-lambak dah muncul memang 24 jam aku ngadap pen and kertas ni.. ade sekali tu aku beli buku log setebal 200 muke surat tebalnya aku boleh habiskan dalam masa satu hari untuk aku karang cerita bukan-bukan yang datang menerpa minda aku tu huisshhh... ( maka tejadilah kisah sendu sedih.. kejap-kejap aku tulis aku gelak kejap-kejap aku nangis.. macam tu sekali feling aku tulis cerita) bile dah habis aku luah kat buku tu aku rasa fuhhh heaven giler... macam lepas gian  aduhaiii... 


ade pulak kawan-kawan yang bagi nas idea untuk buat cerita tentang kehidupan mereka. nas ok kan je yang penting dia kenelah bercerita tentang diri dia dan pandailah nas olahkan dan lakarkann jadi satu cerita peribadi. tapi nas akan bagitahu awal-awal mybe dalam cerita tu akan terjadi satu cerita yang nas akan syok sendiri. syok sendiri yang nas maksudkan nas akan ubah jalan cerita dia but tak lari dari cerita sebenar. 

ehhhh.. ade pulak yang tanya sejak bile aku jadi bengini... haaa meh nas bagitahu sejak nas dibangku sekolah tingkatan 2 and sampai la sekarang ni... ade je benda aku nak tulis tak cukup kertas tangan aku conteng... kalau aku duduk tempat umum aku akan perhati disekeliling apa yang jadi dan bile balik aku suke lakarkan balik kejadian tu dan aku ubah pada cerita. serius aku rasa puas sangat.  ade jugaklah kawan-kawan yang suggest hantar my karya but nas rasa biarlah dulu.. biar waktu yang menentukan segalanya ehh cehwahhh kau nas... bila nas dah betol-beto konfident nas akan try.. impian nas nak jadi Penulis Skrip hohohoho berangan  lebih dah daku ni...dush dush...


Hasil carian imej untuk writting





 rasa-rasa ade tak orang macam nas ni, kalau ade meh kite sep..  itu je lah tentang nas. terima kasih kepada Penganjur segment yang best ni.. ade segment lain nnt kita jumpe lagi yer... peace...