click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

Ingat Tak Penat ker? ;-)



Salam Sayang Semua
hope semua sihat 
tengok kiri tengok kanan
huishhhh
mengeluh memaang ponat
tapi itulah Tanggungjawab ku

Dedulu sebelum ade baby ni
balik kerja pon heavan jer
yelah balik makan2 coklat
sambil tu leh nyapu rumah
sambil jeling2 Tv

But sejak ada Baby ni
serius sangat terhad mase tu
sape cakap orang yang berkerja ni senang jer
senang biler belum berkahwin/ tak mepunyai anak
Sile Bace Kenyataan Ini Sekiranya
Anda pernah lalui 
or sedang lalui

Macam biasalah kan
biler dah kawen macam2
komitmen tu sikit jer

BUT

bile dah ade baby komitmen yang dulu
terus bertambah2
Nak tengok citer Korean pon kne rekod dlu
nanti ada mase baru sempat tengok tu pon
kalau anak tak meragam
lau tak nasib lah hari ke bape lah jawbnya tengoknya

Macm nas kebiasaanya sebelum pi kerja
WAJIB kemas rumah dulu
kemas tempat tido anak, nyapu rumah
then
salin kan anak untuk di hantar ker Baby sitter
dah siap semuanya barulah pi mandi
ok siap semua hantar anak 
kat umah baby sitter

SAMPAI TEMPAT KOJER

Alahai banyaknya gak
koje
bile nak siap la keje2 aku ni
kadang2 merungut dalam hati
But bile ade kawan2 rase terhibur pula
keje pon buat dengan tenang jer


Ok Done kat tempat kerja
balik kne rushing sebab
nak amik anak kat umah pengasuh
taknak amik baby lewat2
sian kat dia
sampai umah main ngan anak jap
leka kan dia main boleh aku buat apa yang patut
dah tu aku kemas la umah
mop itu mop ini
Pastu baju2 pon nak kne basuh
lau tak basuh Kang bau Hapak
ok bio baju gelek2 dalm mesin tu
sambung nyapu umah
anak nangis benti jap
dukung dia kadang2 nyapu pon peggang dia
biasalg baby ni bile namapk kite berdiri jer
dia ingat kite nak gi jenjalan
padahal dia tak tahu
mak dia jadi maid separuh mase
siap sapu
baby nangis nak susu ok stop wat kerja
pi wat susu dulu
bagi dia minum susu.
tak tinggal 
cz takot tercekik (ambil iktibar dari yang terjadi)
bile dah siap letak anak atas katil
sebelum tu Pasang Kubu dulu 
kang tak pasang kubu
ade pulak spiderman kecik ni guling2 
dah tu sambung kerja baliku 
bio sedap nak pijak dia kan
dah tu 
tengok mesin lagi dah siap baju tinggal nak jemur
Tu baru baju aku dan Husband 
baju anak basuh lain
tak nak campur
sementar tggu baju kedua dibasuh
terus gi masak
kang laki balik kojer nak makan
tak kisahlah nak masak apa pun janji aku masak
CZ Mr hubby bab makan dia tak cerewat
bagi jer batu kayu dia telan jer
aku pon dah paham beno perangai dia

ok kain pon dah siap cuci
baju anak pon same
ok jenguk2 baby yang main tadi 
dah lena dalam kubu
mulekan operasi jemur kain pulak
ok siap
duduk jap
tengok citer bape minit
ok laki balik
dia siap mandi
siapkan dia makanan
baby kadng2 abah dia balik dia bangun
kadang2 tido kol 3 kang dia bangun 
suh mama dia sambung koreje

ok siap semua
sambung pulak 
kemas baju anak utk di bawa ke baby sitter esok
dan iron baju sekali untuk kerja
hokey dah ponat dah
anak pon dah bangun main ngan babah dia
aku amik point tuk tido jer
ok fine 
TIBE TIBE
husband kejut aku pon terpisat2 bangun
ropenya anak tak mo tido
huaaaaa
hai la anak nape kamu tak nak tido ni
aku tengok jam dah tunjuk ke angka 3
anak aku yang galak main tadi
ni dah merengek
tak mo duk ngan laki aku nak kat aku jugak
aku pon dodoil smbil tersenguk2 dibuatnya
akhirnya ok tido gak
Alhamdulillah
ok boleh sambung tido dengan bahagia
tibe kol5 lbih anak meragam
bangun carik minyak utk sapu kat pewot dia
nak tak nak dah kol 5 lbih terus bangun buat apa yang patut
pastu terus salin baby cz nanti nak bagi kat baby sitter
setiap pagi benda yang sama gak diulang
memang penah serius tak tipu sapa
yang melalui apa yang aku rase ni
korang memang layak di gelar 
Superwoman
itu belum yang ditambah bile anak tak sihat
kadang2 mase tu diri sendiri pon dah terhad
more pada Baby

Pada kawan semua
yang tengah melaui macm aku ni
chaiyok2
buat yang terbaik yang kita buat

untuk insan2 kesayangan tuan hamba jugak
moga Allahh memberkikan kemanisan ni
sampai bile2
Alahmdulillah dapat Pahala Free
I LIke




lai