click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

Mama Risau



okeyhhh sile abaikan kaki disitu


Selamat pagi cemua 
hope semua sihat belako 
today start my keje
dari 2 ari bercuti disebabkan
 my baby  demam+batuk+selsema = saya risau

since zahin kne batuk ni
 start dari jumaat lepas ambil dari ibu dia (baby sitter)
malam tu dia batuk
 tapi x lah berapa teruk but kerisauan melanda gak kat minda ni
sian anak ku sabtu tu
 batuk dia dah makin menjadi
 tapi x lah kerap sangat
ahad baby x leh tido
cz selsema then batuk2
hurmmm
isnin pagi baby sitter
sms bagitau tak dapat jage zahin
cz ibu dia demam
sian ibu pon demam
moge ibu cepat sembuh lehh jage Zahin

ok ari ni mama cuti yer
jage zahin
kebetulan hari ni gi checkup
for 6 month
wahhhh anak mama dah 6 bulan kejap jer kan
ok ari ni Zahin kene cucuk tak mo nanges2 k
After chekup tu gi klinik 
KAT NGAN KEDAI PAK AJI TU
KLINIK BTR 

hurmmm jenuh sehhh
tunggu kematu montot
baby dari tadi tak duk diam nak suh 
orang diri kan dia jer
aktif bagus2 adik kne kuat ok
aku tengok no aku 1156
ok now no 1105
bagus... kat sini kalau dekat ngan tempat shopping
sempat agi aku rembat banyak barang
kalau dekat ngan rumah aku
sempat agi aku masak
lau tido dah boleh tido balik
kat situ memcam ler pesakit nya
confirm la anak aku senang kne jangkit
baby kan korang faham2 lah

haiii biler la turn aku ni
pi toilet dah 2 kali ni
dan akhirnya
No aku dipanggil but
bukan jumpe DR yer
jumpe kat kaunter dulu
bla bla bla bla
misi tu tanya aku pon bgitau la tentang anak ku
dan dan tu lah anak aku ni buat reaksi batuk
hahahhaha
bijak bijak
INGAT LEH TERUS GI JUMPE DR
hati pon berbulu jer
ehhhh bukan2 saya bukan ulat Bulu tu umpama jer huhu

ok mari kite terus kan menunggu
hubby sempat main angry bird 
sampai bateri tab tu padam
haaa
tengok betapa lamenya 
iskh2



ting tong

copat copat eden gi bilik dr
sebab tadi aku baru nak ngap 
karipap sardin huhu
baru sepotong makan
arhhhh takpe2 yang penting cepat
aku nak balik ni 
nak masak
 kunun kununya padahal nak Zzzzzzzz

ok dr tengok pernafasan
zahin normal
but kalau pernafsan tu tak menentu
macam laju semcam kne cepat 2bawak gi sepital
aku dah cuak
seb bek dr cakap tak sampai ke tahap tu
but hati mak mana yang tak risau kan
dr tak bagi ubat pon
sebab dr cakap baby tak boleh bagi ubat batuk
cz dia buat mengantuk
then boleh membuatkan baby berhenti pernafasan
ohhhh tidakkk
dr hanya bagi ubat
cairkan kahak tu jer
tu pon titis kan idung dia
sian baby..


dah lah ini first bby
so banyak yang tak tahu itu ini
seb bek ade kawan2 yang baik hati
suggest info yang berguna buat nas
sayang korang cemua
SEdeyhhhh
huhuhuhuhu

balik tu try buat kat baby
titis kat idung dia
kembang kemipis idung dia
tunjuk kat aku
pastu dia sengeh
amboi Adik syok ker mama bagi benda ni
apepun
mama doakan 
anak mama
Muhammad Zahin Muhaimin
akan sihat cepat
mama n babah sayang sangat kat Zahin

p/s: Normal la kan kne tunggu berjam2 kalau nak cepat gi private klinik la kan
ape pon saya berjaya lakukan dengan kesabaran
bagus
pas ni leh pi laie tapi kne pegi awal dapat la 
jumpe DR awal2 hihi

sekian for today
enjoy