click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

Pengembaraan Si Kucing Comel

Salam semua moga kawan kawan blogger nas semua sihat and happy sokmo ok. sebelum nas memulakan omelan lebih panjang apa kata korang klik kat sini dulu



kalau kawan ada terbaca tentang cerita semalam pasti ada yang tahu kisah 

"Cairo anak kucing bertuah"

"tak dengar pulak sebab semalam tak baca suratkhabar"

"ok takpe ni nas share serba sedikit yer"


kisah si anak kucing ni dimana dia sesat dalam kargo dan terbang 4,828km dari Mesir ke London. fuyooo mengembara betul si kucing comel ni. masa tu petugas sibuklah nak punggah kargo dari pesawat Emirates Airline yang tiba dari Khaerah  tetiba terjumpa la si comel ni... dan sekarang Anak kucing ni dijaga oleh Petugas distu. 

ke lari rumah ni??? hihihi. mesti dalam flight tu dia meow meow ketakutan, dan mungkin dia berlari lari nak cari pintu keluar and last sekali dia takot dia pon nyorok. hihi dahlah kecik lagi usia pon baru je 6 minggu.  bayangkan la 7 jam dia dalam pesawat.

yang best tu berita tentang anak kucing ni tersebar sehinggakan Majikan Emirates Airlines bersetuju untuk jaga si comel ni dengan bayaran (RM 6,472) bertuah sungguh si comel ni kan, dan menurut sumber dari suratkhabar berita harian ni anak kucing ni akan dikuarantin selama 3 bulan setengah. selepas itu akan dipindahkan ke Santuari Lina Cat Rescue kat Derby sehinggalah penghujung Disember nanti. sampailah ade sukarelawan yang datang nak menjaga si comel ni. yelah mesti la nak ade tuan kan kalau tak kesian lak si comel ni nanti tak terjaga dah la comel kan.

bagus juga dia wat camtu, terbaiklah sicomel akhirnya pengembaran kamu berjaya. 

kat sini nas sempat la snap pic si comel dari SuratKhabar. 
ciri-ciri Si comel
* mestilah comel kan
* kucing betina yang berusia 6 minggu
*mempunyai tompok putih dan oren


Sumber diambil dari: Suratkhabar Berita Harian (Khamis 8 Okt 2015
Ruangan DuniaMuka surat 42
Tajuk : "Cairo anak kucing bertuah"







Psttt... Sini Jap


Image result for emoticon smiley face


salam jumaat...
aikkk dia lagi mesti ada yang cakap macma tu, banyak lak minah ni update kali... balas dendam ke apa ni...
x kisahlah kome nak cakap apa kan 
yang penting kita enjoy

kita nak bagitau ni, kita ade blog baru hihihi. kalau korang rase nak baca cerita bersiri ke apa korang gi sini ea...


kita saje je tulis nak bagi kawan-kawan bace. kalau rase penulisan nas tu mcam semacam je bolehlah komen ye kawan-kawan. nas akan jadikan komen korang tu sebagai perangsang kejayaan disatu hari nanti hiiihihi






Segment Blogwalking Bersama Mieya

salam Jumaat

apa Tujuan segment diadakan 
ok salah satunya
ukwah persahabatan dapat dijalinkan
peace...

Jom kite meriahkan segment ni pulak..
sama-sama kita follow blog beliau..
kasi support ramai-ramai
zassss


Ok jom joint...Klik Banner kat atas ni yer...
ok done klik
jom klik kat bawah ni pulak


ok done berjaya... 
yeayyy
lagi lagi lagi dan lagi segment




FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH



Klik Banner jika nak joint yer kawan-kawan

FUYOO!!! GIVEAWAY
BY Mama Darwiish

kat bawah ni anatar hadiah yang dilistkan: 

Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50

Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015

ok syarat yang korang kene ikut adalah seperti berikut:

Syarat-syarat :

1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Subscribe, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tulis entri dengan tajuk FUYOOO !!! GGIVEAWAY BY MAMA DARWIISH
6. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
7. Tinggalkan di kotak komen entri ini :
                         1. Link penyertaan 
                         2. Email 
                         3. ID instagram 

Pemilihan pemenang :

1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email

follow kat bawah ni ok kawan2


Subscribe Blog  :

dan lagi...
Follow G+ :  :

Subscribe Blog  :

kat bawah ni antara senara penajanya korang jangan lupe like ok

Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care

Follow melalui Instagram pulak...




ok done follow the rules..
jom kawan2 same kite meriahkan segment ni
chaiyokkkk