click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

TERIMA KASIH YOU ALL

SALAM ISNIN SEMUA
DAN SALAM MAULIDUR RASUL
 FIRST NAS UCAPKAN TQ LER  BEBANYAK
KAT kaun2 yang kutuk each other la kat nas

For your information la kan
please la look the date ok
jangan la nak kondem orng sesuka hati
kan i dah tulis besau2 tarikh n tahun tu
takyah lah nak herdik hina aku tak bertempat kan..

benda dah lepas kan dah jadi
sejarah basi pon
tak kanlah korang tak faham
takan tu pon aku nak ajor,,,
haaaa mule la aku naik naik hangin jadi HULK ni
sesuka hati ko jer nak cakap bukan pasal aku
lain kali tak tau baca blog jangan bacalahkan..
pastu siap ko bagi contoh la kononnya ko tu bagus sangat kan

iskh2 aku lak terasa hati
dengan sikap ko ni...
takpe esok aku harvest blog aku ni nanti yer
nanti ko boleh selongkar satu persatu apa yang ko tak puas hati tu..








Kalau Lah Saya Diberikan Peluang

Salam
happy good morning semua
salam Jumaat jugak...

pagi tadi bukak jer My Tab
then terbaca post dari keng kawan
tentang pemergian
seorang bayi 4 bulan
tersentuh betul hati
kesian kat parent dia
of cz automatik yang kita ni bergelar 
ibu bapa pon
rasa simpati dengan apa yang terjadi
apa yang baca kat berita harian online
dikatakan 
baby ni dihantar di bawah jagaan Taska
dan masa parent ni
amik baby ni dah kaku,
masyallah
serius sedih sangat.

Ya Allah
kenapa leh jadi cengitu
hanya pemilik taska tu jer yang tau
cz si ibu cakap masa dia htr anak dia sihat
yang lain-lain tu nas tak taulah
nas kutip ni dari info berita harian
nas tak nakcite panjang jela, takot tersalah info
doaku agar bby tenang disana,
dan syurga tempatnya amin
pada parent bby,,, banyak2 bersabar yer..
apa daya Allah lebih menyayanginya...


Apa yang daku terkesan di hati disini
Jika aku diberi pelung untuk 
menjaga Anak sendiri
alngkah bahagianya
duk ngdap ank
tk payah sibuk bagi taska or
orag nk jaga kan baby.
yang aku tahu 
baby aku sihat di depan mata.
sakit demam dia aku yang jaga
TAPI...
aku ni tak ke cabang tu
aku pon bekerja
jadi 
anak tu kenelah aku bagi babysitter yg jaga

rase nak tinggalkan kerja
tapi sayang...
hurmmm
so pada wife2 yang sepenuh masa duk umah
anda sangat beruntung ok
anda menjaga anak korang
di depan mata korang sendiri
so so bertuah sungguh

dan pesanan juga pada yang
 nak bukak taska/ jadi baby sitter
silalah bertanggungjawab yer
sebab ibu bapa yang htr baby kat tpt korang tu
mereka memberikan sepenuh kepercayaan merka
pada korang untuk jaga kan anak mereka.
jagalah anak diaorag macam mana 
korang jaga anak korang sediri.
sayangilah mereka
janganlah buat pekara yang kejam kat diaorang
apa yang diaorang tahu
yang diaorang tahu bila lapar nangis
bila sakit pon nangis
so sila la jangan wat macam tu kat diaorang.

dan saya tak kata semua taksa 
macam tu
saya cume nasihat jer ok
so far macam tempat nas
alhamdulillah ok

dan pada parent pon
jika anak tu x siht sila lah bagitahu 
kat baby sitter
jangan pakai htr jer
pas tu bila bby sitter ckp anak tak sihat
mulaka kita ckp ehhh pagi tadi sihat jer
n kenelah ringan mulut bertanya kan perihal anak kita
macam mana
bagaimana
whatever la
Alhamdulillah
ibu (baby sitter) zahin sangat ok

hurmmm rase dan berjela panjangnya ni
ok pada pemilik Taska/ taski baby sitter maid
pleasee
jangan lakukan sedemikan lagi
fikir lah sekiranya apa yang korang buat tu
terjadi kat anak korang sendiri..

sekian









jom pi sekolah...






Salam semua

Salam 2014
Moge tahun ni menjadikn tahun yg terbaik
Dari tahun sebelumnya....


Semlm dah cuti kan

hari ni kenela koreje
Koreje sekueknyo... yo
ubah atitUde anda ok


biasalah dah nme pon sekolah rendah

Berdepan la karenah budak2 pra n tahun 1
Ade yg nangis ade pulk yang berlari2
Dan macam2 karenah yg timbul
ade yang tersepit kat kerusi la
dan sebagainya.
bahagia jer tengok bebudak kecik ni
kelako tengok
siap leh berangan nak masuk tahun 1 balikk
aiyakkkk mesti ckgu pengsan kat haku
al-maklumlah aku ni pendiam teramat sangat
siyess tak tipu cer entebiu kengkawan i
i ni tegar pendiam
cume bila dah blaja tinggi sikit ni
mulut dah macam burung asik bak bork jer
pot pet pot pet

hihi
terlebih ramah ler pulakkkk


ok bye
nak uruskan
bebudak ni dh bising bangat ni
biasalah bebudak kan
macam la korang tak pernah melalui 
zaman ni

byeee
 psttttt  ade budak tahun 1 tu
comel.sangat
i suke tgokkkkk
stiap tahun cam tu
bebudak ni memang comel...