Google+ Followers

Mood Nak Gi Lotyat/ CS4 Punye pasal

Salam semua
Celamat pagi
hope korang semua
sihat2 sokmo Ok
hurmmmm
hari ni tak banyak
story mory yang nas nak share kat korang
just nak bagitau'
hari ambo nak poie 
Lotyat
Buat Ape?
hahahahahaha
Caye mau celi CS4/CS5
oleh kerana
dah gian kot dengan 
menda alah ni
dah gian nak coding2
hurmmm
lawak jerlah nas ni
bukan sebenarnya
al-kisah yang tercetus adalah
disebabkan
lecturer saya yang suruh
install software ni
untuk pembelajaran
coz yang bakal saya ambil nanti
"Creative Web Design"
huhuhuhu
dengar macam bestkan
hurmmmm
hopelah dapat bawak subject ni
and yang paling 
Hope sekali adalah
moge cepat habis belajar
nak tamatkan pengajian
nak pegang scrol
wahhhh
rase tak sabo beno ambo
tapi tulah insyallah tahun depan 
finished Already
horeyyyy
huhuhuhuhuhu

ok cekian
celotehan tak banyak
dipagi hari
akan caye update ini blog
tenghari sikit
dengan idea yang gebu2 yerppp
ok sayonaraaaaaa


LOve U Olssssss
muAhhhhhhh

Mood Di Pagi Isnin

Salam semua
salam ceria 
dihari isnin
bile  tiba hari isnin
memang rase malas nak pergi kojer
hurmmmm 
gagahkan lah jua
hati dan kaki ini
melangkah untuk 
mencari rezeki sesuap nasi

Dalam perancangan 
yang diatur 
saya n mr asben
akan buke
bisnes sendiri
insyallah
doakanlah yerpp
Produk Ape ?
Dan dimane?
belum kami decide lagi but
kami akan buat yang terbaik
then setiap orang 
akan ade kad keahlian sendiri
hihihihi
semua masih dalam perancangan
so nak ta
Tungggggggggggggggguuuuuu
cerita lagi tentang hari isnin
macam biasela 
pergi koje mr asben ambil
dan yang pastinya
hari ini ade kuliah
kalau ikutkan hati rase malas
daku nak menapak 
ke kolej

NASSSSSSSS
jagan malas K

huhuhuhuhu
ok2
tetiba pulak
dapat siren dr Mr Blogger
hahahhahha

oklah
sekian saja
celotehan daku kali ini
sebenarnya 
daku ketandusan idea untuk mengarang
yang bukan2
so nak bace entry selanjutnya
Tunggggguuu
Love U olssss
muahhhhh

Aktiviti Pn Nas

salam semua
berjumpe lagi yerpppp
kali ni
nas nak selitkan sedikit aktiviti
nas yang dilanda boring key

Ok selalunya
nas di solek
skrng nas cube 
untuk solek sendiri
main makeup2
huhuhuhuhuhuhu
cube asah bakat yang terpendam hihihi
peraltan yang perlu ade
mestilah
foundation
bedak tabur wajib ade k
and the blusher
maskara
lipstik
eyeliner
ais batu? hihihihi
(macam mak andam pulak yerp?
and seangkatan denganya la
nas bagitau satu memang banyak bebno
hurmmm
ok jom kite layan hasil2
kerja tangan nas yerpp
just suke2
hihihihi


sebelum solek


after touch up
huhuhuhu




just suke suki aku jer kan
corak2 muke budak tomey kat atas ni
Tq for Yana
cz sudi jadi model i

ok seterusnya touchup muke sendiri
jom layan pic yang tak seberapa ni



















           ok sekian saja
kisah solek menyolek hari ini


jumpe lagi di next entry ok

love u olssss
muaaahhhhhhhhhhhh                                          





Selamat Hari Raya Ke2

Salam Semua
ok seperti tajuk kat atas tu
to be continew 
Title
Selamat Hari Raya
ingat x
lau tak ingat
korang boleh klik link bawah ni ea


seperti yang kite semua tahu
hari raya ni
kenelah bermaafn
diantara satu sama lain
hurmmmm
bermaafan di antara kita

dan yang pasti mase tu
dah banyak giler
kuih raya and makanan 
yang lazat2 terhidang kat atas meja

ok time for
bermaafan
yang penting anak yang sulung kene mula dulu
hihihihihi
OK Are You Ready Guys
Lets Go
Look the Pic When Hari Raya Comeing
oyeaahhhhh
enjoyyyyy



ohhhhhhhhhh
jangan terkejut ea
diatas tu bukan anak nas
tu anak buah nas Ammar Fitri





pic kat atas ni
di ambil sebelum 
bemaafan






anak buah nas
nur danish farhanna
loghat kelate amat ler pekat
kelakar dengar
sweet jer



amboi-amboi nana
banyak nyer wet raye


along nak bermaafan sempat
lagi die tengok kemera



raya 2011
my big family
colourful
apamcam sweet kan macam pelangi








ade macam grop nasyid tak
hihihihi


alamak ni
macam apa ea
nas pon tak dapat
nak tafsirkan


tengok tu
semua dah macam penguin
melompat x kene gaye
jadi macam tulah
hihihihi



sehati berdansa




Sekesta romantika
with mr asben
suke degan pic ni




sekian hari raye pada kali ini
hope sangat tahun depan raye ber3 pula
hoyeaahhhh


salam kasih sayang
buat semua 
love uolssssssssssssssss


MUahhhhhhhhhhhh

Selamat Hari Raya



Pejam Celik Pejam Celik
Dah Hari Raya Ropenya
any way nas ucapkan 
Celamat Hali Laye
Kat kawan2 yang mengunjungi 
Blog Usang ni
hurmmmm
dah lame rasenya
nas tak kunjungi Blog usang ni
iskh2
tengok tu

habuk
melekat2 kat dinding
blog sape ni
buruk macam 
penunggu gua
kih kih kih

dah2 jangan nak ungkit2 lagi
taula Blog NI burok
(~nada Merajuk)
hihihihi
okies mari kite layan citer
nas yang tak berapa nak
baguszzzz
sangat la

"WAT EVA"
kalau korang tak suke ea
INi kan Blog nas
memang sesuka hati naslah kan
nak mencorak kan nya bagaimana
Ecehecehecehhh
hihihihihi
ok lahhhhh
banyak sangat dah ni celoteh
apakata kita menuju cerita
nun diatas

P/S: AMARAN
Lau tak suke blog 
ni sile Ke
butang nun diatas yerpp



Kisah Yang Sulung hihihihi
27hb Aug 2011
Masih Di Kl
raye tahun first time kot
bertukar status
status ape?
datin?
dato?
eheheheheheh
no nonononono
Cik kepada PN
Pn Anas
wahhhhhhhh
macam tak sangka jer kan
i dah Married U

Bile mau tukar Status Mama Pulak?
Alamak soalan yang tu
macam susah sikit nak dijawab
tak ada rezeki lagi lah...
doakan la yerppp
insyallah
dapat anak kembar sepasang 
perghh mmg best
aminnnn
OK2 
memandangkan tahun ni
dah ada dua keluarga jadi
rumah nas lah yang first
But Not Me Decide Ok
My Husben Say Like This..
Anyway I Lagi2 Like 
Yahooooo
Sebelum balik kg Muar
Kene balik Pahang Dulu
yahoooo
lalallalalla
"hohohohohohoho
balik kg hohohohoho
balik kg
hatii girang
perjalanan jauh tak ku rasa kerna hati ku melonjak sama"
wahhhhh Pn nas ni
sakan no nyanyi lagu raye
hihihihihi

Ok
perjalanan nak Balik kg
with
Am, Midi, Adik Midi, Azrai, Asben & Caye
3 biji kereta
bertolak pukul 4 ptg 
hari sabtu
memang best
macam konvoi jer
walaupun 3 biji kereta dan bebrapa ketul jer
but
tak campur lagi yang jem berbagai tu
memang seksa
mau Ni berbuka kat Tepi highway jer
malas nak layan jem terover ni
Nas pon ape lagi
cipta mimpi indah lah
mr asben dah ade teman nak berborak
hahahhaha


Hurmm bangun dari mimpi yg x lena
masih kat highway
alamakkk sakit sudah pinggang ambo ni


tengok kat jam dah nak waktu berbuka
perjalanan masih kat N9
ok2 kalau dah begitu ceritanya
maka dengan ini kene lah cari tempat berbuka
tak gitu semua
kebetulan sepanjang highway tu ade
kedai makan
"Alhamdulilah"
dapatlah kami semua berbuka



ok tempat nak berbuka
dah jumpe
jadi menu untuk berbuka pulak yerppp
menu nas with asben tercinta
meehun sup
cehwah samelah
pewittt
yang lain oder nasi goreng kampung
yeahhh

ok selesai berbuka
perjalanan  pon diteruskan
sampai ke Pahang
dalam pukul 9 lebih
hurmm 
samapi jugak kami ke KG
dekat kg
Kakak yang sulung
adik jang and isteri wanie
dah ade kat kg
anak2 buah pon same dah ade kat kg
ok fine
skrng mase untuk main bunga api dengan anak buah
yeaaahh
malam ni leh tido dengan lene
udara kat KG dengan udara kat KL
sangat berbeza OK
kat kg udaranya nyaman sesgt
wahhh best2
good Night cemua


wahhhh
kejap jer kan
dah 28 hari kite pose
hihihihihihi
dalam erti kata
nak dekat raye ni
jadi apa kate kite gi shoping
HAri ni nas with asben tercinta
nak gi shopping kat segamat
ditemani abah mertua
dan anak2 buah ku
OK jommm kite shopping 


Aksi mr asben with anak buah
di dataran segamat

sweet kan


Ewah2 incik asben ni
sempat lagi die pose kat atas ni ea
tau lah awak tu peberet dengan buah durian
nah bagi sebiji paling besar
makan lah samapi jemu
hahahahahaha



Nisa & farahan
bersama durian gergasi


Nisa: apa macam stedy tak kami
dapat baju raye
boleh senyum ambil gambar
hihihihi
Farhan: hurmm caye malulah nak
pandang camera


ok semua dah dibeli
sekarang bolehlah balik yerp dengan selamat
misi yang dirancang sejak di KL
masih tak tertunai
hahahahaha
gapo die tu?

caye nak buat kek moist
untuk raya
boleh ker?
walau caye tak pandai sangat
bab memasak  ni
but nak jugak wat kuih raya
hihihihihi
samapi kat umah tengok kak nyah
dengan Wanie
tengah biskut Mazola
wahh bau die memang mengancam 
sedapp


ok misi buat kuih raye'
hoyeaahh
lalalalalalalalalala
bake kek mestilah hati mau ceria kan
dah akhirnya
bile kuih dah siap die jadi macam ni


tadaa

taraa
hah nilah kek moist yang nas dah deco
amboi gobu bebo kek ni no
hihihii
akhirnya penantian
dan hajat ku tercapai jua nak buat kek
yahoo

Menu berbuka pada petang ini
adalah Nasi Ayam
resepi Wanie.
sedap2 sangat2 tau
berkali daku ni menambah
tak hirau dah kalau tergumuk
pas berbuke
janji dapat makan nasi ayam yang sedap ni
......................
selepas
waktu berbuke
jangan buat2 lupa yerppp
kenyang sudah selesai
kewajipan jangan dilupe


8.00 mlm At keratong
aktiviti seterusnya adalah
main bunga raye with anak buah
hoyeaaaahhh
bukan setakat anak buah i jer yang main
 tapi i pon joint sekaki
but main bunga api jerlah
nak main mercun tu 
al-maaflah yer
nas ni penakot sikit
setakat main pop2 tu ok lah
banyak berani hihihihihihi
ok lepas main bunga api
caye n mr asben mintak izin
dah nak balik umah Muar.
sekali lagi 
nas mendendangkan lagu sumbang
"ho hohohohoho balik kg"



29 Hb Ogos 2011 ( Isnin)
 sudah berada Di Kg Halaman
wahhhh best
pagi bi bersahur wif famly tercinta
menu berbuke untuk ramdhan terakhir ni
sayur kacang tumis
dan lauk ikan sardin
sedappppppp sangat
lama tak berbuke ramai2 macam ni
ok rancangan seterusnya 
masak untuk Hari Raya esok
walaupun tak tengok pengumuman lagi
but dah terang2 dekat calender
bagitau esok raya.
hihihihihihihihi
hoyeaaaaaaaaaaaahhhhhh
menu yang di masak ialah
Lopez 
ni bukan lemang ok
lemang bkar but ni rebus
sedap makan dengan serunding

 Ketupat

 Kuah Lodeh



sambal Kacang
Ayam Masak Kicap

Serunding

Mee Besar

 Mee So'on

Rendang

 Hati Lembu Masak Ungkep


wahhhhh sedap2
ditambah lagi
dengan Kek Yang aku bake
pasti melayan punyalah
 samabil tolong mak masak 
sambil tu nyanyi sekali

"Selamat hari raya kepada saudara serta saudari
setahun hanya sekali 
merayakan hari yang mulia ini"




Ok memandangakan azan dah berkumdang
jadi boleh berbuka pose dengan
menu yang bebnyak2 tu kan
Alamak boleh pocah pewot eden
nengok makanan yang terberlamabak kat atas meja
perghhh
tu x campur lagi yang orang bagi
iskh2
Alhamdulillah rezeki2
 keluarga pon dah ramai 
jadi nak makan kene buat 3 space 
1 port meja untuk kaum adam
dan 1 port meja lagi utk kaum Hawa
riu rendah bunyinya
tak campur lagi dengan keriuhan 
anak2 buah
uitttt asik cakap anak buah
tengok anak buah main
biler lah saya nak rase anak sendiri ni
tengok die main 
bestttnyaaaaa
tp apakan daya dah belum diberikan rezeki lagi
syukur jelah
mungkin next year dah ade anak kot
terus kembar perghhhh laggi best
insyallah

Lepas mendengar 
pengumuman raye semua 
budak2 kat umah 
bersorak gumbira
aku pulak
tersenyum sumbing kkikikik

dalam hati

Kopak ler aku esok
ank buah bertambah
duit raye pon bertambah gak
sorang bg sepose 
jimat2
budak tecik2 x leh pegang duit besar2 
hihihihihi

 
30Hb August 2011
~Selamat Hari Raya Aidilfitri~

First time 
beraya sebagai isteri
sangat2 teruja hihihi
tak sagka kan dah bersuami
rupenya daku
macam mimpi jer
ehehehehe
Title pn dah Puan
kikikiki
kelakar aku nak menyebutnya

Memandangkan tahun ni dah bergelar isteri
jadi dari malam tadi lagi 
aku dah siap iron 
baju raye kami
yang tersangat HOT
kikiki
bagi kami jerlah HOT 
orang lain apa yang dikata
aku cakap 
What everlah
janji kami bahagia
wachaaaa
Tema Tahun ni 
Biru gelap
but bukan aku yang decide
mr asben yang dicide
hurmmmmm
ikutjerlah
yang penting baju raya aku
ade 8 pasang la



huhuhuhuhu
banyak kan
itulah dinakan "Raya Planning"
kikikikki
ok lah tak tau dah
apa nak ditulis sambung
di next entry yerppppp
itu pon kalau
i terlebih RAJIN
nak update
and upload gmbr Raya
i yang gelemer
kikikiki
ok sayonara
 muahahhhhhhhhhh