click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

Selamat Tinggal

Salam semua 
lagi beberapa jam saja kan
2013 akan ucapkan selamat tinggal pada kita semua
pejam celik pejam celik
dah nak ketahun 2014
 umur pon rase- rase  macam dah tetambah lagi satu angka
alhamdulillah masih berpeluang
berhijrah di bumi Allah ni
moga terus dibawah lindungannya.

mybe ramai sangat yang
dah tertunai impian bagi tahun 2013 kan
lau dah tertunai Alhamdulillah
lau ade yang tak terunai tu takpe
boleh extand ke tahun hadapanya
yang penting 
Usaha mau ada maaaa..

bile cerita tentang
tahun hadapan
rase sayang bebeno nak tinggalkan
tahun 2013 ni
yang terlalu bermakna
salah satunya
anugerah dari ilahi
anugerah terindah
cahaya pencinta
iaitu dengan kehadiran
hero kecil kami
Muhammad Zahin Muhaimin
Alhamdulillah
dah menjangkau 7 bulan dah dia
dah banyak akal budak kecik ni
lagi2 bila aku makan
belum masuk mulut aku dah dia mengangga nak jugak
kang tak bagi 
melalak sakan
dah tu bila nampak nas bersiap-siap pakai tudung
haaa dak tecik mula la buat perangai 
nangis ETC
cz nak suh kita dukung dia
dia pon dah dapat agak mama dia nak gi jenjalan
padahal saje jer test tudung tu cz baru belikan hahahah
ok bila satu hari tak nmpk bapak dia
asik ngdap aku jer
then dia naik busan kot
iskhhh dak kecik ni demand ok
then bila bapak dia balik
hamboi terus terpa
dah tak pandang aku pon
siap berpaling bila aku nak ambil
haiii macam2 lah si zahin ni
gigitttt kang pipi tu
gerammm ni...

ok biasalah bila mlm abah dia
sibuk bermuka buku
yang dak kecik duk tengah2
dia pon sibuk la jerit2
macam tak puas hati
apa tah yang dia tak puas hati
padahal abah dia bukak resepi 
buat Lasagnea jer...
hadoiii la

ehhhh panjang pulak
kite tercerita pasal budak kecik ni
padahal tajuk entry lain..
iskh2 sorry ok

sebenarnya nak 
saja nak ucap selmat tinggal 2013

ok jumpe laie di lain entri
lau sempat nanti
kita update lagi ea
rase tulis pon dah hape2
kejap nama kejap2 aku
mood mengantuk sudah sampai seru...
moh la kite sambung koreje 
sebelum menjelang 2014
yang penting atitude yang malas2
tu ubah ok
bye


jumpe laie ea...




Tinggal esok jer


salam semua
hihihi
tengok semua nak counting kan

tinggal esok jer nak meninggalkan   2013
yang penuh bermakna

ok bye nak cakap tu jer
sok kite tulis entery pepanjang ea
cz esok last koreje bagi tahun 2013
dan malam nya boleh update entery pepanjang jela2
kiki
ok bubyeee

Tungguuu esokkk tau
kite nak update
bebanyak bebel giler2

hihi




Mr Gonggok Belum Bertemu Jodoh


Salam bercuti kawan2
nas mase ni tgh bercuti
so manafaat kan  la cuti dengan sebaik mungkin
bukan senang nak cuti cengini kan

Kebetulan hari tu memang nak
pi jenjalan
asalnya nak cari 
pasangan kepada MR GONGGOK
si zahin ni
haaaaa
nak cari pasangan untuk Gonggok tu
yang belang2 tu
yelah lau
gonggok ni kne muntah ke etc ....
sekurangnya ade la penganti  kpd mr gonggok ni
ape tidaknya ari tu
mr gonggok ni basuh
menjajau dia mencari hurmmm
tido pon kejap2 jer
banyak pada merengek
jadinya aku cuba la
nak carikan JODOH
untuk mr gonggok ni
tetapi tak dijumpai
mungkin Mr Gonggok belum sampai seru
nak bertemu jodoh hihihi

Dah cari tak jumpa
makanya aku spend time dengan Tuan Kecik ni kat sini
bertiga
cz cik Zainab.. my lil sis
jadi driver

santai dengan tuan kecik
suke beno dia






geramnya 
tengok Tuan Kecik ni








Ok tau
apa korang nak kate
sile abaikan 
double chin daku yang berlebihan
maceh



ok kne berterima kasih gak 
kat driver daku hari ini
thnk you
yerpppp

ini lah miss driver
menjayakan misi daku hari ini
untuk menemukan Mr Gonggok
But tak jumpe

Byeee jumpe laie di lain entry

Pizza Hut OR Pizaa Hud Hud


Salam semua hope 
kawan2 nas sihat sokmo yer
pejam celik pejam celik
tengok2 dah nak 2014 kan
hihihihi

Ok kiter nak bagitau ni
minggu lepas
nas balik kampung
nun di SELATAN
takmo celoteh manyak sangat ok
jom layan resepi Pizza Hud Hud nas
yang nas baked ikut resepi caca marba
but result dia memang SEDAP 
bagi nas la hihihi

Bahan-Bahan
Sos Prego 
( ikut la nak perisa apa.. macam nas ambil yang mushroom tu)

Bawan putih, bawang merah, serbuk Black paper, Garam Gula

Roti dia nas pakai roti pratha jer
(ikut mane yang korang suke k)

Sosej potong ikut citarasa korang

Nudget Ayam goreng dan hancurkan

Lada Bengala potong ikut citarasa

Cendawan Butang potong chumel2

Bawang Besar Kuning potong dadu

Tomato potong ikut dadu

cheese Mozarella

Cheese slide

BAHAN_BAHAN UNTUK BUAT SOS DIA

tumiskan bawang putih n bawang merah
dah wangi
sile masukan prego
masukan Nudget yang dihancurkan tadi sedikit jer ok
masukan cendawan Butang pon sikit jer
masukan sebuk balck paper
masukan garam gula secukup rasa.

Ok ROTI DIA PULAK
Mcm yang nas cakap tadi
nas gune roti pratha
jadi nas panaskan kuali  garingkan dia


siap semua

di atas
roti yang garing tadi
taburkan chesee mozarela
taburkan bawang yang diptong dadu
sapukan sos 
(agakla korang nak letak sos banyak mana)
taburkan nudget hancur
taburkan lada bengala
susun sosej
taburkan cendawan
letak chease slide potong besar2
letak balik sos 
susun semua (sosej cendawan, nudget)
tabur chease mozarela
 dan lada bengala 

(lau nak letak chease lebih ikut korang la)

ikut dah boleh baked
dengan suhu kepansan 150/c
di baked selama 40 minit..
kalau korang nak lebih garing
pandai2 la adjust time dia ok

selamat mencuba
jom layan Pizza Hud Hud nas

Pizza Hud Hud 
before baked

See My pizza Hud Hud
dalam oven

After baked





Baked Again
Pizza Hud Hud Extra Chease




Side Desserts
Spageti For my lil Bro


ok thnks read
selamat mencuba
and selamat makan puas2 
hihi



Tuan Kecik dapat Kerta baru


Salam semua
n selamat Malam
ralat dok main2 ngan Tuan kecik ni
sampai tak sedar 
yang rupe rupenya
susu dia dah habis

apa lagi 
kelam kabut dibuatnya
makanya berdezuppp
dengan adik pi bandar
untuk beli susu

alkisahnya
kunun nak beli susu jer
tapi memandangkan
aku dah ternampak
kete comel ni
maka
tercetus la dalam hati ni
(dalam hati ade taman)
apa lagi  terus tarik jer
alahai,,,
berkonan punya pasal
malayang la ratus kat situ,

ok dah beli rase tak sabo nak balik
nak duk kan tuan kecik dalam keta dia
aikkk mama lgi yang EXITED

jom layan pic Tuan tecik ni


 Mule2 tuan kecik ni 
melalak sakan duk kat keta dia


 dah mule suke duk
dalam tu
walau riak wajahnya
mengambarkan ketakutan



 ok dia dah berani
duk pandang atas
entah apa yang ditengoknya

terasa macam dekat angkasa kot
dia belek la bintang tu
macam side mirror hihi

Lepas tu nak suh turun 
nak bagi dia susu
tak ada maunya dia nak turun
sekuat hatila peggang benda putih tu
siap kepit kaki dia kat kain tu


rase macam cepat jer berlalu
dah 7 bulan dah dia
sempena 7 bulan ni
mama hadiah kan kereta
kat Tuan kecik

Love U My baby
Muhammad Zahin Muhaimin




First Shoes


Haiiii
again

Today
memandangkan hari Jumaat
gi jenjalan kat
JAYA JUSCO MALURI
gi sane makan
MCD
pastu gi jenjalan
cecuci mata
lau berkonan
boleh melabur
dengan bangganya
cz mmg ade sell

ok nak bagitau ni jer
kiter dah terbekenan dengan kasut mudak tecik
tetiba jer kite
tingat kat baby kite kat umah tu
jadi ni kira hadiah la kite beli untuk baby kite


TARAAAAAAAAAAA
tomei tak 
kasut baby zahin
mama dia yang exited nak tengok dia pakai kasut


Di sebalik Nasi Lemak

Salam teruja semua
hahaha
Boleh ker cakap cam tu
Boleh kot kan yelah
kot2 korang semua teruja 
tunggu my new entry kan kan kan


Dushhh perasan jer ko ni ea


sejak dua  Menjak ni
kat kawasan perumhan nas ni
ade 3 budak yang duk jual Nasi lemak



ok Nas dah Try Test Cube Rase
Dan result dia
jap JempoL ok
sedap  sampai jilat semua jari jermari
baby Zahin pon tengok bengang jer kikiki

tapi yang tertarik tu
bila dia cakap 
"Nasi Lemak... Nasiiiii Lemak"
pastu 
faham2 la bebudak yang jual kan
mule nyanyi yang bukan2
si kawan cakap nasi lemak
si adik dia  pula
sibuk Nyanyi lagi ni

"Kalau Aku kaya"
oooooo

hahahha
sweet ko...
dah lah dak tecik  lagi
tapi petah nya Nyanyi lagu tu
aku pun gelar dia
si rapes Kecik
comel

aku pulak naik syok mendengar di sebalik tabir rumah aku tu
hihihi
pastu tetiba pulak aku terjatuh hati dengan lagu ni




Adik Oii Adik
walau kamu cilik jer
tapi suara kamu mantop
sampai akak pon dah terpikat dengan lagu
and suara kamu


akak nak jadi peminat kamu no 1
hihi



Ehhh Kiter Lupa Nak Update la...

Salam semua
hope sihat yerpp kawan2
sejak dua menjak ni
i selalu Attend semua majlis kawan2
tak kira lah Majlis hari jadi
Majlis anak berendoi
Majlis bertunang
dan ETC
opsss lupe Majlis kahwin pon
Al-maklumlah kan musim cuti sekolah kan
jadi banyak la kawan2 nas
booked tarikh perkahwinan dia musim ini
apa pon nas doakn kalian bahagia Until jannah k..
Amin

psstttt
"pas ni cepat2 bagi kawan kat anak kiter ea"
hihihi (gelak nakal)

tulah sibuk 
uruskan majlis sana sini
sampai lupe nakk wish kat diri sendiri Happy Aniversery
pada Diri sendiri.
hihihi
apepon TQ la kat mr hubby
cz meraikan aniversery kami
sanggup beli kek and masak untuk aku
almaklumlah sejak baby x sihat ni
dia tak mo dah dengan orang lain
termasuklah babah dia
haiii ponat la eden dibuatnya
TQ sayang msakan U sedap sangat  i LIKE
moge hubungan kami berpanjangan di hingga Akhir hayat
disulami ikatan kasih sayang dari anak-anak kite Amin...

(mcam ramai jer kan bunyi nyer... huhuhu padahal baru sorang.. 
insyallah yer nnt ramai hihi)

jom layan jap 
pic kawen kiter
terasa macam baru jer kawen hihihi










Semua orang nak Tunjuk 
tarikh kawen dia
sebenarnya nas pon nak tunjuk gak
nak jugakkk

20.11.2010

saje amik no ni cz tahun depannya kan 2011
hihihi

sajer jer kan
kikiki


"Saya Suruh Awak jadi Matahari Saya
Tapi Bila Malam....?
Awak  HILANG
macam mana Saya nak ucap Good Night 
kat Awak setiap malam


MAKA
saya suruh Awak jadi BULAN saya
Tapi bila PAGI awak akah HILANG..?
macam mana saya nak ucap "GOOD MORNING"
kat awak setiap PAGI?


Apa kata Awak jadi IMAM saya?
SUBUH, ZOHOR,ASAR, MAGHRIB & ISYAK
sentiasa ada untuk ucapkan
SAYANG awak pada saya..
Tak termasuk DHUHA lagi
Kalau Saya nak nanti..