Google+ Followers

Shopping Time





Salam jumaat semua 
hari ni macam gile nak update yg bukan2
mb sebab terlalu rajin
and terlampau bNYk idea kot
hhuhuhuhu


kalau tgk title kat atas
semua orang senyum
sampai ke telinga
SHOPPING
ehhhhh sape benci kan
lagi2 gurls
memang suke sangat
lagi2 duit tgh berkepuk2
pas abis shopping poket kering
tunggu hujung bulan
hari hari makan magie mummy slurppppp



biskut crackers cicah air



huhuhuhuhu
mcm penah try jer kn
ikhlassssss
memang penah time bujang dulu
first time dapat duit gaji
memang shopping sakan
lau jln kat Mall
mate dah macam belalang
melilau sane sini

time tu my patner kat ukay perdana
mase keje di keramat dulu
imah/ narimah

pastu ade lagi geng2  shopping
yana/ nazliana
cida/ miss bear
kawan kat banadar tun razak yang skpale dgn aku
dan yang seangkatan dengan ku la
 
Ohoiiiiii kalauuuuu laaaaaaaa
duit tu petik jehr dari pokok
syokkkkk kn


pastu kn time lapo jer
oder jerla
bak kate aku
makanan di hujung jari gitu.....
calll jer abg mcd ker
abg domino ker
abg pizza hut ker
geranti sampai
tp pastikan duit korang cukup 
takan nk oder 
pastu masuk buku 5555 kan
pelik jer,,,,,,

ehhhhhhhhh
dah melalut jauh ni
al-kisah nyer
tak panjng pun
cume kalau tak ada aral
nak gi shopping baju baby moon
ari  sabtu ni
hahhhh sape nk ikut 
sile angkat dua2 kaki
huhuhuhu
kwn2 yg seangkatan dgn nas 
jomlah kite same2
meriahkan aktiviti shopping kite nant
wif hubby masing2
untuk dia angkat barang2 yg kite borong nnt
biasanyer dah wat checklist
tp bila dah sampai mall
checkklist yg sikit
leh jadi panjang berjela




Lagi2 time sale kan
memng tak berhingat
tapi shopping kali ni
mcam best sikit yerlah first time nak
shopping barang
baby moon kami
hoyeaaahhhh




I  like shopping laaaa

bye


see u next entry ok



"sesungguhnya yang baik itu datang nya dari Allah, yang buruk tu dari diri Nas sendiri"









Akibat Rokok

Salam jumaat
nas doakan kawan2 nas
yang membaca sihat sokmo



Ok kalau nak diceritakan tentang tajuk kat atas
semua orang dah tahu kan
ROKOK
Say No pada rokok
and kalau nak tahu
efek dia lebih
pada yang meghidu
tak masal2 dapat penyakit
huhuhuhu
pada si perokok
makin syok die merokok
menyebarkan asap rokok


OPSSSS
sorrry  nas tak mention pada sesiapa
just share info
pada hari jumaat yang Mulia ni


info ni nas
ambil kat sini




Berikut dibawah ini adalah Bahaya Merokok Bagi Ibu Hamilyang perlu diketahui :
  • Menyebabkan janin kekurangan oksigen, sehingga pertumbuhan janin menjadi terhambat, selain itu zat nikotin dan karbon monoksida yang terdapat pada asap rokok, akan mengakibatkan kelainan pada plasenta
  • Bayi berpotensi lahir dengan berat rendah, selain itu perkembangan fisik, emosi, intelektual akan lebih rendah dari bayi normal, ditambah dengan rentannya bayi terhadap infeksi dan gangguan kesehatan lainnya
  • Meningkatkan resiko terjadinya cacat bawaan pada bayi
  • Wanita hamil yang merokok 50 % akan mempengaruhi bayi terkena retardasi mental lebih besar, ketimbang ibu hamil yang tidak merokok
  • Resiko kematian bayi mendadak lebih besar, karena fungsi paru pada bayi yang buruk

*nak tau lebih lanjut klik jer kat bawah ni ok*



Serius nas cakap
time preggy ni
bila bau asap rokok jer
nas boleh termuntah
then tetiba jer pale jadi pening
( NI BUKAN MENGADA OK IANYA FAKTA
CZ NAS SENDIRI YANG RASA)
kadang2 boleh nangis sendiri.
sebab tak tahan nak muntah
cz pewot yang makin membesar
menahan pulak nak muntah
memang tak larat dan sangat sakit



Lantak lah korang nak kata apa kan
yang penting 
nas berhak bersuara 
untuk kesihatan nas
dan kawan-kawan kat luar.


memanglah nak berhenti merokok 
secara mendadak
sukar
nas faham
tapi ... jangan lah duk dalam aircond
pas tu selamba duk hembus asap
kami yang disekeliling yang menghidu
Buat2 kalau aku termuntah kat sit
kau nak lap ker
*** uiii marah betoi ni***
sabar nas sabar,



malas dah nak serabut tentang
perokok tegar ni
Dan nas akui 
dulu hubby jugak perokok tegar
BUT NOW
dia dah stop
SERIUSLY
tak tipu
die berhenti 5 bulan sebelum
kami sah bergelar suami isteri


oklah jom kita 
layan mata tentang bahaya rokok ni




Badan si perokok
yerkkkkkk



dari merokok
baik beli benda yang berfaedah
lagipun rokok kan dah naik harga
Nas doakan harap2 
naik lebih tinggiiii
huhuhuhuhuhu
(gelak jahat)

kalau boleh sebatang Rm20.00 ok gak
hahahha








nahhhhh
asik rokok jer
hambik kau makan terus
huhuhu