click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love




  

pada kawan-kawan yang nak joint segmen ni
boleh la follow clik banner kat atas tu yer 



wahhhh 
mari kita bersegmen lagi dalam minggu ini
asik beno cari segmen orang nak 
joint sambil eratkan ukwah dalam dunia blog ni 




 



Haram Tetap Haram Noktah...


Salam Sayang kawan-kawan. 
kalau baca title kat atas tu masing-masing mesti dah dapat agak apa yang nas nak kongsikan.


                ok baru-baru kita ada dengar satu event yang dipanggil 

                               " i Want to Touch A Dog"




INI SEKITAR EVENT TU BERLANSUNG
SUMBER : GOOGLE




               to muslim : for what?

dah benda tu haram kan. nape nak sangat peggang sangat benda haram tu kan.  ko rasa bangga ke sampai nak sangat peggang anjing. HARAM TETAP HARAM ok. aku rasa orang yang bukan islam bukan bangga tengok korang peggang anjing tu cume dia orang terfikir muslim boleh peggang anjing ke? mungkin sambil berkerut-kerut dahi last sekali mesti dia senyum dan gelak puas-puas ( yes itu yang my frnds tegur kat nas ok siap dia cakap eh nas kalau orang islam peggang anjing itu salah kan haram kan)  see my frnds cakap gitu... dah tentu-tentu lah haram. ade pulak yang haram jadah sibuk nak touch-touch ingat apa ini melibatkan agama tau..

              ada cara nya untuk kita sayang mereka but kene fikir cara bukan begini ye peggang dengan senang hatinya.  macam ko belai kucing... biaq pilah orang non muslim jer dok peggang pon .. yang hang gatai sangat nak sibuk-sibuk tu awatnya.. hang dah piqia habis ka...Aduhai skrng ni macam-macam pulak event yang mengarut. 

korang tahu tak makna HARAM tu? pergi goggel aku rasa bersepah-sepah info yang boleh korang dapat. kalau rase tak cukup lagi pi masuk kelas kafa semula. budak-budak pon tahu anjing tu haram. ko belaja tak iskh garu kepala aku tengok pic ni geramm pulakk... emotional pulak aku haiii la 

yang sedihnya tu pic kawan-kawan kita yang memakai hijab yang asik noh nak touch anjing ni aduhai sedih akak tengok dik

       " moga kamu cepat tersedar dari  kisah duniawi semalam"
 rasanya bukan nas sorang jer yang marah pasal benda ni nas yakin seluruh kaum muslim akan berfikiran macam nas. 


satu jelah ko rasa BANGGA kan tapi aku rase ramai yang MELUAT  tau...huhhhh....

cukuplah sampai sini emotional aku tengok benda ni.  hope pekara sebengini tidak terjadi lagi

              "cukupla sekali.. PLEASE"