click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

Pengembaraan Si Kucing Comel

Salam semua moga kawan kawan blogger nas semua sihat and happy sokmo ok. sebelum nas memulakan omelan lebih panjang apa kata korang klik kat sini dulu



kalau kawan ada terbaca tentang cerita semalam pasti ada yang tahu kisah 

"Cairo anak kucing bertuah"

"tak dengar pulak sebab semalam tak baca suratkhabar"

"ok takpe ni nas share serba sedikit yer"


kisah si anak kucing ni dimana dia sesat dalam kargo dan terbang 4,828km dari Mesir ke London. fuyooo mengembara betul si kucing comel ni. masa tu petugas sibuklah nak punggah kargo dari pesawat Emirates Airline yang tiba dari Khaerah  tetiba terjumpa la si comel ni... dan sekarang Anak kucing ni dijaga oleh Petugas distu. 

ke lari rumah ni??? hihihi. mesti dalam flight tu dia meow meow ketakutan, dan mungkin dia berlari lari nak cari pintu keluar and last sekali dia takot dia pon nyorok. hihi dahlah kecik lagi usia pon baru je 6 minggu.  bayangkan la 7 jam dia dalam pesawat.

yang best tu berita tentang anak kucing ni tersebar sehinggakan Majikan Emirates Airlines bersetuju untuk jaga si comel ni dengan bayaran (RM 6,472) bertuah sungguh si comel ni kan, dan menurut sumber dari suratkhabar berita harian ni anak kucing ni akan dikuarantin selama 3 bulan setengah. selepas itu akan dipindahkan ke Santuari Lina Cat Rescue kat Derby sehinggalah penghujung Disember nanti. sampailah ade sukarelawan yang datang nak menjaga si comel ni. yelah mesti la nak ade tuan kan kalau tak kesian lak si comel ni nanti tak terjaga dah la comel kan.

bagus juga dia wat camtu, terbaiklah sicomel akhirnya pengembaran kamu berjaya. 

kat sini nas sempat la snap pic si comel dari SuratKhabar. 
ciri-ciri Si comel
* mestilah comel kan
* kucing betina yang berusia 6 minggu
*mempunyai tompok putih dan oren


Sumber diambil dari: Suratkhabar Berita Harian (Khamis 8 Okt 2015
Ruangan DuniaMuka surat 42
Tajuk : "Cairo anak kucing bertuah"