Google+ Followers

Femes Gara-Gara Kesilapan Sendiri....


Assalamualaikum dan selamat pagi
selamat berpuasa kawan-kawan semua. Alhamdulillah pagi ni sempat sahur lagi, masih tak terlajak seperti tahun tahun sudah. memang dah set time kol 4.30 pagi bangun untuk sediakan juadah sahur. biasanya si kecik Zahin ni tak bangun, entah macam mane pagi tadi dia bangun, sibuk dia gi dapo punggah pinggan mangkuk, masuk dalam dapur kabinet.main botol softlan macam macam lagi la dak kecik ni godek. aku biar jelah lagipun tak kacau pon, kadang dia jerit-jerit gak kat aku ni suh duk joint dia sekali. dia tak tahu mama dia esok kat tempat kerja nak jadi Panda. yelah tido kol 2 bangun 4.30 pastu terus x tido bile kat tempat keje asik nguap je kejenya. rase macam nak letak kepala bawah meja tido kejap bile kat tempat kerja.


ok macam  biasalah kalau pi keje my husband yang hantar. so pagi aritu pergi keje rase heaven sangat la angin free la katekan. tapi serius kali ni lain sangat sejuk je.. wahhhh suke je aku kejap tengok kiri kejap tengok kanan. tenang je. puhhh sejuknya angin free ni. muke pulak bergerak-gerak cz banyak angin kene muke. perghhh best nya. serius betol lain. 

asik la sangat aku layan perasan. laki aku macam biasalah fokus pada pemandunnya. cilok sana cilok sini, sampai la kat downtown tu berhenti kejap cz trafic light. serius aku rase hari ni lain ringan je. ooo mb puasa kot dah puasa ari ke 10 mb aku dah terkurus sedikit kot. huhuhu. 








                                                     sampailah sampai bulatan nak  pergi ke tempat kerja aku tu.....



entah macam mane nak betulkan tudung punya pasal terus peggang kepala aku terus gubra tencengang tiba-tiba







    "abg... cyg tak pakai helmet"
suami aku pon tgok kat cermin cc dia


   "la ye ke" 


muke aku dah cuak yelh kot2 laki aku bertukar jadi naga kan ahahhaha
pastu terus dia buat uturn balik rumah la apa lagi.
patotlah orang kiri kanan asik sangat tengok aku. terperasan la sikit. ingat pagi ni tercantik sangat. hahaha
rupanya masaing-masing dok pelik kenapalah minah ni tak pakai helmat. malu aku dah tak pandang dah kiri kanan tunduk jer naik motor. my husben dah dok membebel macam mana leh lupe nak pakai helmat bla bla bla

       "ni semua salah abg nape abg tak bawak turun helmat cayng sekali" balas aku

     "aik abg ke yang salah... haaa yelah" tersenyum dia ahaha


nasib baiklah patah balik ambil helmat.  kat depan tempat keje aku tu ade JPJ . nasib baik 

     "nasib dah pakai helmat kan abg" laki aku angguk jer...
      "femes cyg arini" sempat  lagi tu..

moral of the story : pas ni jangan lupe pakai helmat ok kang tak masal melayang rm300 dahlah nak raya ni... jangan bagi duit raya kat JPJ... selamatkan duit raya kite hihihi


bye ... selamat berpuasa semua...