click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

Jalan-Jalan Cari Makan

salam hi kawan-kawan semua hope semua sihat la yer... memandangkan hari ini selasa makanya dah x ada istilah Monday Blues.. mesti memasing dah asyik sangat tengok jam nak balik hihihi...

ok memandangkan tajuk diatas berkaitan dengan makanan. maka nas akan selit lah jugak pic makanan. best kan... mesti x sabo apa dia kan...

tak kirela korang nak cakap apapon kan yang penting nas nak cerita gak
memandangkan ari sabtu aritu nas balik kg maka banyaklah aktiviti yang dibuat termasuklah mentekadarah.

hari ahad tu nas pergi makan Mee Bandung Udang perghhhh memang sedap la... selalu nas makan kat KL mee bandung dia seolah makan Mee Sos.. sebenarnya memang susah nak jumpe orang yang pandai masak Mee Bandung. benda yang simple tapi biasanya rasa yang menentukan itu Mee Bandung or tak...

ok macam biasalah first time nas nak try kat kedai ni. kedai ni betul-betul berdepan dengan sungai.. memang ala2 kampung gitu.. memang i sukelah suasana kg. Kedai makan ni Abah & Mak nas yang suggest. sebab my Abah & Mak cakap memang sedap.. so nas ni memang la suke merasa kalau dah orang cakap sedap. Nas bab makan kalo mahal nas tak kisah janji benda tu berbaloi dan puashatilah kan..tak tahulah korang macam maNa

ok sebelum tu kite belanja pic ni dulu yer
ok with my Mak nak makan Mee Bandung Udang
Sile abaikan handbeg I tu yer.. aka beg Zahin


with my sister

Buat pengetahuan korang masa nas masuk kedai ni nas ingatkan kedai cina.. rupenya tanggapan ku salah belaka. kedai ini dimiliki oleh peniaga melayu korang jangan risau ye... dijamin Halal. Sebenarnya Tengku Mahkota Johor pon pernah makan di sini .. dan buat pengetahuan korang dekat kedai ni bukan la terhad pada Mee Bandung saja. macam macam goreng2 ada.. cume en somi  kalo balik KG memang akan cari Mee  Bandung. Selalu kami makan kat Bukit Gambir. tapi sejak kedai tu dah bertukar tukang masak. abah pon cakap tak sedap makanya sempat la Abah n Mak buat review mana kedai makan yang sedap hihihi

makanya pada hari ni
saya dengan rasmi makan Mee Bandung Udang
yang sangatttt Lazattt tak terkata
ni dia


nampak tak udang dia
perghhhh
ada 4 ekor besaq2
geram i tengok you


haaaa tu dia tunjuk satu 
cukup la kan


My sis makan tak toleh dah kiri kanan

ini katanya




tak tahan dah asik tengok orang je
meh kite rasa 
sekali rasa
perghhhhhhhhhhhhh
tak terkata memang sedap
udang dia perghhhh 
mak aiiiii sedap la
tak tahu den nak kata apa laie
ekau datang ler sendiri rase sendiri keenakannya
hebat...

bukan setakat tu jer nas pon bungkus satu...

ok ni nak bagitau
mee bandung biasa pon ade
rasa dia memang tak lari sedap sangat puas hati la makan
beza Mee Bandung yang nas makan di letakan udang besar
memang terbaiklah
.....

Kedai Makan: Haji Marjuki, Panchor, Johor
kalo ade kawan-kawan yang jalan2 ke Panchor Johor
boleh la singgah merasa Mee Bandung ni


selamat mencuba kawan2...


ok jom klik , follow n menabung disini
sambil menjalinkan ukwah persahabatan