click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

"Kata Meja Sebelah"

Hasil carian imej untuk duduk di meja cartoon
Assalamualaikum. kawan-kawan semua sihat ke. Monday blues datang lagi. dan satu lagi ..minggu ni merupakan minggu last persekolahan. lepas ni bercuti panjang.
tapi sebelum  cuti sekolah bermula nas dah bercuti dulu. 
Hasil carian imej untuk duduk di meja cartoon            Nas gi bercuti kemana? Nas bercuti ke Cameron. ok nnt nas cerita dilain entry yer.
            Perjalanan ke Cameron dalam keadaan tengah hujan ni amat mencabar. lagi-lagi dapat berita kejadian tanah runtuh. sepanjang perjalanan tu hanya ayat kursi yang menjadi mainan di bibir ni. moga perjalan selamat. kami lalu Simpang Pulai.
           Berhenti di hentian RNR simpang pulai. jalan-jalan kat mydin situ. sebenarnya nak bagi kereta rehat sebentar. sementara tu boleh la jamah apa yang patot. walaupun sudah ade bekalan lain yang nas masak. duduk makan di kedai makan Mee Bakso. 
Hasil carian imej untuk motor cartoon imagevsHasil carian imej untuk motor cartoon image
Sumber Goggel


         Tgh makan ni masuklah group Riders dalam 4 orang
nas tak kata apa just tgok je. mmg smart. dengan sut baju dia zahin pon aku tengok x kelip mata tengok. sebelah meja aku pulak geng-geng motor berkuasa rendah. agak ramai jugak dan boleh tahan riuhnya. mungkin group nak ke Cameron. aku makan sambil tu mata aku lirik-lirik memerhati. 

         "Bon tengok tu" 
kawan dia yang muke macam cina berpaling ke arah group motor berkuasa tinggi tadi. 

nas cuak jugak ingat depa nak gado ke apa. asben nas asik cakap jangan tengok jangan tengok. tapi dah mata dan telingga nas nakal nak tengok jugak. badjet macam nas geng diaorang. hahahha

     "Kenapa" soal budak cina tulah
     "yelah motor kecik macam kita ni di panggil 'Mat Rempit' motor besar di panggil 'Riders'"

entah tetiba aku terketawa aduhai mungkin sebab ramai yang gelak nas pon ikut gelak. sampai la mamat meja sebelah perasan nas pon gelak. cepat-cepat aku kononnya main ngan Zahin padahal mase tu zahin sibuk dok layan abah dia. 

        "betol x kak?" laki tu soal aku gerun lak aku. asben nas dah berpaling. laju je  nas angguk sebab lebih pada takot tak masal kang dia hempok nas ngan helmat takot gak. laki nas senyum jer. sambil tu dia cakap sape suh tengok padan  muke.

      "betol bang kak.. kita ni motor kecik bile lalu laju je sikit dah panggil mat rempit. padahal masa laju tu hujan nak cari bumbung tempat berteduh salah ke. habis tu kak bapak saya kat Kg pi gune motor kecik je tu jelah mampunya takan bapak saya di panggil mat rempit. beto x?

 kepala aku laju je anggguk macam kene ketuk

          "motor kecik macam kami ni eksiden orang akan cakap tulah tak ade keje lain merempit ni lah padahnya.cube motor besar yang eksiden x ada pulak orang cakap merempit"

laki nas dah cuit-cuit nas ajak pergi. aku pon tarik handbeg pas tu ikut laki aku, sambil tu sempat gak aku lemparkan senyuman ketakotan aku tu hahahhaha. 




masa dalam kereta aku sibuk la nak jugak share benda yang sama. bile aku fikir-fikir betol gak kata adik-adik tadi. sebab aku pon bawak motor kriss je gi sekolah. aku pon dikira Mat Rempit ke. comel lak Minah Rempit mcam aku (hak hak hak Sile muntah hijau)

Hasil carian imej untuk motor cartoon image
Sumber Goggel.Tq

     satu je Nas nak bagitau, x kisahlah motor tu besar ke kecil ke kuasa tinggi ke kuasa rendah ke? kuasa suria perkasa Hitam ke whateverlah kan. berhati-hatilah dan patuh pada undang-undang.  bawak motor jangan macam Pelesit.  beringat-ingatlah pada yang tersayang. Pada Riders pulak mmg la awak naik motor berkuasa tinggi awak pon kene berhati-hati jangan sebat nak laju je. mmg nas perhati kalo motor besar ni suke bawak laju-laju. apa pon semua yang motor-motor ni hati-hati yer. biar lambat asal selamat...

Hasil carian imej untuk smiley face
Sumber Goggel.Tq

"Mulakan hari anda dengan Senyuman"
peace utuk semua. salam 1 Malaysia
jumpe lagi di lain entry
Hasil carian imej untuk duduk di meja cartoon
        
            

Dah mulA Riuh


Image result for hari yang indah

Salam kawan-kawan,
sihat ke?
dah makan?

nas alhamdulillah sihat sokmo. dan semakin Boolat hihihi

al-kisah ceritanya begini semalam kebetulan cuti Depavali makanya panjanglah langkahnya nak berjalan. padahal jalan pon bukan nyer jauh pon. Point utama nak keluar pon sebab nak cari pampers dan susu dak Ojang tulah.

jalan punya jalan 
                                Akhirnya...
kami pon berhenti kat Carefour Wangsa Maju. kami ni duduk kat Cheras. padahal boleh je pergi ke Carefour jalan Peel dekat je. 
            Gedik je nak pi jauh-jauh kan hihihi
Wah rasanya dah lama sangat tak ke Carefour Wangsa Maju. Dulu sebelum ade si dak Ojang ni selalu gak la aku dengan asben datim kat Wangsa Maju ni. gi Wangsa Walk menyumbang kat sore yang dah sedia sumbang.  ok i Ngaku sore i x sedap,

                             ok Masuk-masuk je mata aku tetiba je jadi melilau. sebab memang lain sgt dah. renovate sane sini. dan yang paling best banyak baju cantik-cantik. asben pon raba poket takot bini dia dalam berapa jam saja boleh rabak kan poket dia. 
Image result for smile devil

                   macam biasa masuk dulu Carefour sebab nak beli susu dan pampers. bila mision complete. boleh la jalan-jalan kat luo kan hihihi


                        macam biasa la Si dak Ojang (Zahin)  ni, bile Otak-otak mula berhubung maka banyakla yang di olahnya
     yang kelakar tu ade kat ruangan jalan ade deretan kedai yang tutup tengok dari luar serius macam rumah. Zahin macam biasalah dia berlari-lari dah tak hirau orang kiri kanan. Nas dengan asben memang tgok gelagat dia. adakalnya aku lari gak nak tangkap zahin ni.aku pon syok la tengok beberapa jenis jubah yang menarik perhatian aku
                     Tiba-Tiba


             "akom...akom akom (assalamualaikum) tak henti si zahin ni beri salam.
Nas pon pelik sekeliling nas tengok dekat sape budak ni bagi salam. 
            "akom ..tok anyie dam inda" oooo rupenya zahin bagi salam kat lot2 kedai yang tutup macm rumah tu. aduhaiiiii gelak Nas ngan asben, semua nama dia sebut atok nyaie kat kg pon dia sebut. dia ingat kat dalam tu ade orang kot 

            Dah tu kami pon jalan nak makan la. dalam perjalanan nak cari kedai makan tu terjumpe la patung yang pakai telekung

        "Allakebat (Allahuakbar)  **Zahin ni pelat sikit biasalah kan budak kecik  
memang kat mana-mana kalo dia nampak patung yang pakai telekung zahin akan say begitu . sebab dah biasa zahin tgok nas bertelekung  nak solat. kalau nas nak solat nas ajak dia 
   "Zahin jom allahuakbar" si zahin pon sibuk amik kopiah dia solat sebelah Nas. yang paling win nas rasa bile bunyi azan je si zahin akan tarik telekung dari bilik and say
     "Ma ma abat (Allahuakbar)" maknanya dia suh kita solat. kalo masa tu nas tgh lipat kain or syok tgok TV solat pon nanti-nanti makanya dengar la dia jerit-jerit panggil kita. Syukur dah besar dah anak mama.

      Perjalanan kami berhenti di sebuah kedai makan. Nas tak ingat apa nama kedai tu. tapi yang pasti dia sebelah Ayam Penyet. kedai dia Self Servies. diaorg akan bagi  menu then kita pilih pastu ambil kertas yang disediakan tu tick la apa yang korang nak. then pi kaunter  tujuk menu yang kita nak tu dan bayar terus. Sudu garfu chopstick tisu pon korang amik sendiri. air korang boleh refil sebab free. pilih je korang nak air apa. kalo nak kata sedap tu boleh la. mungkin x kene dengan tekak nas ni hihi.  korang datang sendiri nnt korang rasa ea mungkin kene ngan selera korang kot.


ok jumpe lagi di lain entry k