Google+ Followers

Dah mulA Riuh


Image result for hari yang indah

Salam kawan-kawan,
sihat ke?
dah makan?

nas alhamdulillah sihat sokmo. dan semakin Boolat hihihi

al-kisah ceritanya begini semalam kebetulan cuti Depavali makanya panjanglah langkahnya nak berjalan. padahal jalan pon bukan nyer jauh pon. Point utama nak keluar pon sebab nak cari pampers dan susu dak Ojang tulah.

jalan punya jalan 
                                Akhirnya...
kami pon berhenti kat Carefour Wangsa Maju. kami ni duduk kat Cheras. padahal boleh je pergi ke Carefour jalan Peel dekat je. 
            Gedik je nak pi jauh-jauh kan hihihi
Wah rasanya dah lama sangat tak ke Carefour Wangsa Maju. Dulu sebelum ade si dak Ojang ni selalu gak la aku dengan asben datim kat Wangsa Maju ni. gi Wangsa Walk menyumbang kat sore yang dah sedia sumbang.  ok i Ngaku sore i x sedap,

                             ok Masuk-masuk je mata aku tetiba je jadi melilau. sebab memang lain sgt dah. renovate sane sini. dan yang paling best banyak baju cantik-cantik. asben pon raba poket takot bini dia dalam berapa jam saja boleh rabak kan poket dia. 
Image result for smile devil

                   macam biasa masuk dulu Carefour sebab nak beli susu dan pampers. bila mision complete. boleh la jalan-jalan kat luo kan hihihi


                        macam biasa la Si dak Ojang (Zahin)  ni, bile Otak-otak mula berhubung maka banyakla yang di olahnya
     yang kelakar tu ade kat ruangan jalan ade deretan kedai yang tutup tengok dari luar serius macam rumah. Zahin macam biasalah dia berlari-lari dah tak hirau orang kiri kanan. Nas dengan asben memang tgok gelagat dia. adakalnya aku lari gak nak tangkap zahin ni.aku pon syok la tengok beberapa jenis jubah yang menarik perhatian aku
                     Tiba-Tiba


             "akom...akom akom (assalamualaikum) tak henti si zahin ni beri salam.
Nas pon pelik sekeliling nas tengok dekat sape budak ni bagi salam. 
            "akom ..tok anyie dam inda" oooo rupenya zahin bagi salam kat lot2 kedai yang tutup macm rumah tu. aduhaiiiii gelak Nas ngan asben, semua nama dia sebut atok nyaie kat kg pon dia sebut. dia ingat kat dalam tu ade orang kot 

            Dah tu kami pon jalan nak makan la. dalam perjalanan nak cari kedai makan tu terjumpe la patung yang pakai telekung

        "Allakebat (Allahuakbar)  **Zahin ni pelat sikit biasalah kan budak kecik  
memang kat mana-mana kalo dia nampak patung yang pakai telekung zahin akan say begitu . sebab dah biasa zahin tgok nas bertelekung  nak solat. kalau nas nak solat nas ajak dia 
   "Zahin jom allahuakbar" si zahin pon sibuk amik kopiah dia solat sebelah Nas. yang paling win nas rasa bile bunyi azan je si zahin akan tarik telekung dari bilik and say
     "Ma ma abat (Allahuakbar)" maknanya dia suh kita solat. kalo masa tu nas tgh lipat kain or syok tgok TV solat pon nanti-nanti makanya dengar la dia jerit-jerit panggil kita. Syukur dah besar dah anak mama.

      Perjalanan kami berhenti di sebuah kedai makan. Nas tak ingat apa nama kedai tu. tapi yang pasti dia sebelah Ayam Penyet. kedai dia Self Servies. diaorg akan bagi  menu then kita pilih pastu ambil kertas yang disediakan tu tick la apa yang korang nak. then pi kaunter  tujuk menu yang kita nak tu dan bayar terus. Sudu garfu chopstick tisu pon korang amik sendiri. air korang boleh refil sebab free. pilih je korang nak air apa. kalo nak kata sedap tu boleh la. mungkin x kene dengan tekak nas ni hihi.  korang datang sendiri nnt korang rasa ea mungkin kene ngan selera korang kot.


ok jumpe lagi di lain entry k







Tiada ulasan: