Google+ Followers

Pembantu Rumah Naik Tocang...

Salam kawan
dann selamat pagi
sihat ker????
alhamdulillah sihat..
nas alhamdulillah juga dah beransur sihat.

banyak betol isu 
yang tercetus dinegara kita ni
kes culik budak
kes bunuh
hurmmmm
rase macam dah tak selamat dah duk kat
tanah tumpah darah ku ini.
apa pun nas percaya
pihak yang berkuasa
dah menjalankan tugas2 nya
sebaik mungkin
Saya tabikkkk.


Takziah jugak keluarga Dirang
Arwah Adik Dirang
Moge dia ditempatkan
dikalangan hamba yang beriman.
same2lah kita sedekahkan
Al-Fatehah 
 
pada Keluarga Dirang
banyak2 bersabar
mungkin ini dugaan yang Allah nak beri
sedih betol dengan kejadian ni
moga orang yang tak berperikemanusiaan ni
dicekup dan diadili
dengansecepat nya.


Oklah seperti title diatas.
semua orang tahu

"Pembantu Rumah Naik Tocang?"

iskh2
apa tu Nas?
hahhhhhh
korang tak tau kerw?
iskh2
ok2 takpe
nak sahre satu cite kat kowang ea
sharing is carring apa....

nun title diatas
betol dah naik tocang
nak tau kenapa?
tugasan sebagai pembantu rumah
Dah RM 700.00
wahhhhhhh
banyaknya
berbaloi kerw nak bayar tu
kalau kerja pun di hadkan
untuk satu tugas saja

ehhhh
kornang tak faham ea
sowie2 k nas terangkan yerppp

exp: kalau si pembantu rumah ni
diambil berkerja dirumah andalah kan
dia dihadkan untuk jalankan satu tugas jer
kalau die masak... so keje lain dah tak leh buat..
kalau die kemas rumah pun same 
jage baby pun hanya untuk jage baby
dalam erti kata lain 
hanya satu tugas saja 
tak leh usik kerja lain pun


wahhhhhhh
senang lenang betol yerpppp
kalau korang nak ambil Maid
kenelah ambil 3 maid
yelah nak suh maid ni
maid 1: memasak
maid 2: mengemas rumah
maid 3: jage baby (kalau korang ada anak kecil la yer)
i maid dah 700X3 orng maid= RM2100.00 sebulan
iskh2 rabak dah poket kat ctu
ok finelah kalau dikalangan mereka ni bergaji puluhan ribuan kan
don't care pun semua tu
tapi kalau nas ni
ofcz sgt tak setuju....
macam tu nas pun nak jadi maid

sgt tak sesuai gaji seorang maid
yang bertugas kat umah.
kalau kat ofis ofcz kita tahu
tugas2 dieorang mmg wajarlah dia dapat gaji tu

contoh kalau kita ambil maid
untuk bahagian memasak
kalau kita gi krusus
tentu2lah kita tak makan kat umah kan.
habis masa kita pergi kerja
dia buat apa?
tak kan dari pagi dia masak jer kot...
nak buat makanan tu berapa stok?
iskh2
entah tengahari dia masak untuk diri dia
pas tu malam panas kan untuk kita.
yelah kita ni kerja
lunch ofcz kat luar
petang baru balik.


ok kalau 
kita ade krusus 
die buat apa pulak
kira hari tu die cuti la yerpppp
iskh2 melampau lampau
opssss
sowie teremosi lah pulak....

Nas rase
dah tiba masanya
kita kene bukak 
luas2 seluas luasnya
dari kita membazir
nak bayar pembantu rumah
apa kate kita jadikan diri kita
ni rajin sikit
oklah kalau taknak kemas umah pada hari berkerja
kemas lah pada hari cuti
kemas bersama2 dengan pasangan.
hurmmmm
macam nas buat skrng
kalau nas masak husben yang cuci dan sidai baju
bila menyapu husben yang mengeop lantai
kan mudah tu
semua kerja
jadi mudah
hubungan pun menjadi rapat.
kan2

tentang babysiter tu
kerajaan kene buat satu tempat kerja
mesti ade satu tempat babysitter
yelah  tak kira lah keje mane pun mesti ade tempat untuk
anak2
dan tentunya parents pon tak risau dengan anak2
yang sentiasa ada jer kat sekitar mereka.
balik kerja pun sekali jer
tak payah nak transit sane sini
betoi tak.....
nak kene ot kerw
tak ada  masalah
mutu kerja pon bertambah2
tak adalah masalah cuti meleret2 kan
berkerja sambil carry anak
sangat2 sesuai tau korang
MAKSUD NAS BUKANLAH MASA KERJA TU CARRY ANAK
maksud nas masa gi kerja tu sekali dengan anak
htr anak kat bby sitter
then masuk kerja... tak ada masalah masuk lambat

macam kat luar negara babysitter free ok
hahaaaaaaaaaaa
bestnya
kat sini kene buatlah tpt bbysitter
kat tmpat kerja.
safety
yelah apa2 kes tak payah nak ambil excuse nak keluar
kalau satu bangunan hurmm
tentu2lah
terus bergegas kat tpt situ.
Macam Sime Darby
ade tempat babysiter
then sebab itulah
compny diaorang maju
SEBAB APA?
sebab pekerja diaorang tak risa tentang anak2
kerja pun tak payah nak cuti sangat
atttendent ofcz tak merah memanjang.
suke2
hihihihihi


ade sape2 suke
cadangan nas ni
kalau suka senyum sampai ketelinga ok
macam ni hahaaaaaaaa




ni manyak suke ni
semua gigi nampak
hihihihihi




aiyakkkkkkk
tucing pun cuke sama wa punya idea
tucing pun tucing la.....
JANJI MEOWWWWWWWW
hihihihihihihi


ok lah sowie lau nas ade terkasar bahasa
or ade yang menguriskan hati sesiapa
sesungghunya yang baik tu datang nya dari Allah
yang buruk tu dari nas sendiri.


ok salam
jumpa lagi dilain entry yerpppp


byeee