Google+ Followers

Alhamdulillah Allah Ciptakan Saya Begini

Salam semua
kembali lagi kita
di ruangan sharing is carring
kowank semua camner?
hope sihat
mcam nas jugak
yang bertambah2 sihat
alhamdulilah


korang mesti terfikir kan
apa kene mengena titile diatas tu?
sampai nas suh sharing kat semua
iskh2


OK2 
sabor yerpppp

seperti yang semua orang tahu kan
setiap manusia tu dikurnia kan
sifat yang berbagai
suka menunjuk, riak dan sebagainya
ok
kalau nak diungkapakan satu persatu
memang jenuh
jadi nas ambil sebahagian saja untuk pembelajaran pada hari ni
HUHUHHU
amacam ade gaya USTAZAH tak
hhihiihii
macam tak ada bakat jer kan
ni bukan bakat menyerlah
ni bakat tengelam tak timbul2 
jual kat besi buruk pon tak laku

Kesabaran
ok setiap orang ade kesabaran
tapi setiap kesabaran ada hadnya
contoh macam nas lah
ade benda yag kita boleh bawak bersaba
tapi kalau dah naik lemak
AMARAH yang naik 
sabar entah kemana
cz nas ni bukanlah sesiapa pun
marah tu kadang2 ade
tu;ah jadiknya
setiap kesabaran ade hadnya


Keikhalsan
korang rase apa yang korang luah kat FB or TWITTER
OR Blog, OR Kat kawan2
korang rase apa yang korang buat tu
ikhlas ker
ade bertentangan tak dengan pendirian diri sendiri
"jangan pulak"
dekat sane sini cakap macam keropok
kcruppp crupppp (ranggup kan)
tapi diri sendiri 
pun tak betul
Macam ketam mengajar anak berjalan
jadi dengan itu
jadi lah diri sendiri.
tak payah nak "hipokrit"
sorry kalau ade yang terasa


Merendah Diri
Ok tak salah merendah diri
tapi biar kene dengan caranya
elok dipandangan mata orang lain
jangan samapi ada setengah pihak
cakap kita ni
macam2
contoh
"bodohnya die"
hurmmmmm
jahat sungguh orang yang mengata begitu
jadi korang jage2 yerppp
kdang2 apa yang kita rase betul
tak betul dipandangan mata orang lain.
seriuslah
nas bukan cakap benda yang salah
semua yang nas cerita 
berlaku dalam rialiti kehidupan ni...
percaya lah korang 
sebab tu sebelum kita sayangi kawan kita
sayangi lah diri kita dahulu
Allah kurniakan kita shabat  pada kita
cuma kita yang tak sedar
nas pon dapat tau dari sebuah buku yang nas baca
just sharing kat korang
betul juga kata2 beliau
korang nak tahu ker 
sahabat setia yang Allah kurniakan pada KIta







TANGAN

 untuk kita bersalaman
dengan ibu bapa kita
minta ampun tatkala  

MATA 

mengalir kan
Rase SEdih Dari HATI




KAKI
 melangkah kemana yang kita nak pergi
tapi jangan lupa pada dia yang 
mencipta






MULUT
untuk kita mengucap syukur pada NYA
membilang zikrullah
sungguh indah sahabat Yang Allah cipta






HATI
 melahirkan rasa sayang
lahirkan rasa sedih
dan berbagai 
kadang2 kita bebisik dengan hati 




MATA
 mengalirkan air mata tatkala kita sedih
dan tangan memujuk dengan menyapu kan air mata
yang mengalir




HIDUNG
deria hidu yang cukup hebat


TELINGA
mendengar suara Azan yang berkumandang

dan banyak lagi yang Allah Ciptakan
korang hitung dan fikirlah 
kenapa Allh ciptakan
semua anggota kita
semuanya adalah sahabat sejati kita
kelak kita tiada nnti semuanya menjadi
saksi di Akhirat sana
jadi jaga lah kesemua sahabat yang Allah anugerahkan 


Maaflah kalau 
nas ade tersinggung kan perasaan sesiapa
nas tak berniat pon
just nak sharing sesuatu yang nas rase berharga

sesungguhnya yang baik itu datangnya dari ALLAH
yang buruk tu dari nas sendiri




Alhamdulillah ALLAH ciptakan saya begini
"Saya sayangkan semua sahabat yang Allah Berikan
iaitu Diri SAYA SENDIRI.