Google+ Followers

IBU KAULAH SEGALANYA

salam semua
eh2
baru tadi update status
ni dah ada yang baru
gile meroyan ker apa
pemilik blog ni
asik nak menaip jer kejenya
hahahhahhaa

ni hahhhhh
nas nas share sikit kat kowang
nun title di atas
nas nak share satu article ni
jom same2 kita layan 
dan ambil iktibar
mame yang baik same2 kita dapatkan yerp
 let's go
sebelum itu
sebut ni ramai yerp

SAYA SAYANG MAK SAYA 
I LOVE YOU MOM VERY MUCH..
 You are everthing for me
thnks Mom

Dah bace kan ok 
jom layan



KALAU SAYANG IBU, BACA LA , TAK LAMA PUN, 5 MINIT JE .

Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul)


Bila dahaga , yang susukan aku . Mak .

... Bila lapar , yang suapkan aku , Mak .
Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku , Mak .
Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut , Mak .
Bila bangun tidur, aku cari , Mak .
Bila nangis , Orang pertama yang datang , Mak .
Bila nak bermanja, aku dekati , Mak .
Bila nak bergesel , aku duduk sebelah , Mak .
Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya , Mak .
Bila nakal , yang memarahi aku , Mak .
Bila merajuk , yang memujukku cuma , Mak .
Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah , Mak .
Bila takut , yang tenangkan aku , Mak .
Bila nak peluk , yang aku suka peluk , Mak .
Aku selalu teringatkan , Mak .
Bila sedih , aku mesti telefOn , Mak .
Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahhu , Mak .
Bila bengang , aku suka luah pada , Mak .
Bila takut , aku selalu panggil , " Mmaaakkkk ! "
Bila sakit , Orang paling risau adalah , Mak .
Bila nak exam , Orang paling sibuk juga , Mak .
Bila buat hal , yang marah aku dulu , Mak .
Bila ada masalah , yang paling risau , Mak .
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni , Mak .
Yang selalu masak makanan kegemaranku , Mak .
kalau balik ke kampung , yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk , Mak .
Yang selalu simpan dan kemaskan barang barang aku , Mak .
Yang selalu berleter kat aku , Mak .
Yang selalu puji aku , Mak .
Yang selalu nasihat aku , Mak .

Bila nak kahwin , Orang pertama aku tunjuk dan rujuk , Mak .

Aku ada pasangan hidup sendiri .

Bila serOnOk , aku cari , Pasanganku .
Bila sedih , aku cari , Mak .
Bila berjaya , aku ceritakan pada , Pasanganku .
Bila gagal , aku ceritakan pada , Mak .
Bila bahagia , aku peluk erat , Pasanganku .
Bila berduka , aku peluk erat , Emakku .
Bila nak bercuti , aku bawa , Pasanganku .
Bila sibuk , aku hantar anak ke rumah , Mak .
Bila sambut valentine , Aku bagi hadiah pada Pasanganku !
Bila sambut hari ibu , aku cuma dapat ucapkan “ Selamat Hari Ibu ” !
Selalu , Aku ingat pasanganku !
Selalu , Mak ingat kat aku !
Bila-bila , Aku akan telefOn pasanganku !
Entah bila , aku nak telefOn mak !
Selalu , aku belikan hadiah untuk pasanganku !
Entah bila , aku nak belikan hadiah untuk emak !

Renungkan :

" Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja , bOlehkah kau kirim wang untuk mak

" Mak bukan nak banyak , lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah . "

Berderai air mata jika kita mendengarnya .

Tapi kalau mak sudah tiada .

" MAKKKKK ! RINDU MAK ! RINDU SANGAT ! "

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya !
Berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya !
Berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya !
Berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya !
Berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya !
Berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya !
Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya !

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu . Si ibu segera mengesatkan tangan di aprOn menyambut kertas yang dihulurkan Oleh si anak lalu membacanya . KOs upah membantu ibu :

1) TOlOng pergi kedai : RM4.00

2) TOlOng jaga adik : RM4.00

3) TOlOng buang sampah : RM1.00

4) TOlOng kemas bilik : RM2.00

5) TOlOng siram bunga : RM3.00

6) TOlOng sapu sampah : RM3.00

Jumlah : RM17.00

Selesai membaca , si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya . Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama .

1) KOs mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA

2) KOs berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA

3) KOs air mata yang menitis keranamu - PERCUMA

4) KOs kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA

5) KOs menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu . Si anak menatap wajah ibu ,memeluknya dan berkata ,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya .

Jika kamu menyayangi ibumu , cOpy & paste kanlah Status ini kepada sahabat sahabat anda di FacebOOk anda . Saya sayang MAK saya !!

macam mana
Mesti korang 
nangiskan
macam nas sedih tau..
nas harap kita tak membelakangkan
ibu walaupun kita dah berumah tangga...


sesungguhnya yang baik itu datang nya dari Allah
yang buruk tu dari nas sendiri
salam berjumpa lagi yerppp
  
P/s: Buat Diri Sendiri dan kawan: Hargailah sewaktu ibu bapa masih ada sebelum kita menyesal di kemudian hari



Kenangan Yang Tinggal Kenangan....

Salam Semua
Salam Satu Malaysia
berjumpa lagik yer kita
sihat kerw???
Halamak asik itu jer yang ditanya kan...
ok 2 kasik kelainan sikit ar...



what up Bro
Lu sihat ke ari ni?
wa harap lu orang Semua sihat ar
gua kat sini sihat
apa citer ari ni Bro?
Ade Bahan baekkk kerw?

Hehehehehehehehehe
Ade tak gaya macam rockers
ni kes terpnegaruh cite
TV3 cerekarama tu

ok2
cube korang tengok title diatas
apa yang korang bayangkan
  nas percaya setiap orang pasti ada kenangan
hahhhhh
terindah kerw?
or
tak terindah
ianya tetap dianggap kenangan

sapa tahu apa itu minah karen
haaaaaaahhh
korang mesti label 
kalau yang kerja kilang tu minah karen
hapa kelassss kan
uishhhh2
tak baik tau
ok ape ,keje kilang tak stress
seriuslah
ingat nas main cakap jer ker
sejujurnya
sebelum nas berkerja di tempat Skrng ni
dedulu
nas sebenarnya berkerja di kilang
kat Mana?
Texas.... 
Tahu tak?
mesti fikir sampai ke luar negara
kat Keramat Jer
Texas Instrutments
ahhhhhhhaa
tahu pun
tak tahu buat2 jer lah tahu

serius nas windu 
yang tersangat2 kat member2
kilang ni
serius tak tipu
sekarang ni dah ramai yang lost conct
hurmmm adepun
beberapa ketul yang masih
berhubung
tapi serius tak sama
kalau dulu
boleh gelak2 gurau
sambil buat kerja
haaaaa
gosip ofcz lah kan
wahhhhhh
bestnya
macam nak kembali ke dunia dulu
sangat windu
walau kerja dikilang ade uniform sndri
ianya tetap selesa
uniform macam nak ke bulan
haaaa
korang ade?
hahhahahhhaa
windu windu windu
boleh buat OT berdouble2
keje skrang ni ade
kene kuar cukup time.... uishhhh
nak OT pun tak berbayar
kawan nas yang keje kilang
dah boleh pakai merz
haaaaa
korang mesti tak caya
keje kilang ni gaji besar tau
walaupun pokok amatlah murah
but Bile Ot wahhhhhhh
LUmayan beb
 
 macam nak buat reunion
tapi saya windukan
semua kawan yang berlainan shif
semua shif Dari A-D
saya suke
semua saya serasi
macam mana tu
iskh2
tapi tulah macam title kat atas tu
"kenangan yang tinggl kenangan"
bile semua dah berhijrah ke tempat lain
ade yang balik sabah sarawak
ade yang balik kg masing2
hurmmmmmm
andai masa boleh diundurkan kembali
alangkah bagusnya

bile time dapat gaji
hamboi2
berijimba2 sakan
kat dalam satu kilang tu
dah macam keluarga besar nas
SENSATA TECHNOLOGY
sangat bangga 
kerja kilang dulu.
biarlah orang nak kata
kerja kilang ni macam2
But nas tetap nak kata
Keje Kilang Memang Kelasss
hihihihihihihihihiii
korang tak pernah rasa
kalau kau orang rase 
mesti korang pun bagi



korang jangan ingat 
yang keje kilang ni tak ada kelulusan
fikiran korang kolot kalau korang anggap macam tu
orang yang keje kilang pun ade degree master
yerrr....
buktinya kawan nas
dia master dari luar negara
but dia dah pernah hantar resume kat mane2 
tapi tak ade yang ambil pon keputusannya
dia kerja kilang
apa masalahnya
korang nak kate bukan2 kan
ingt tu jangan nak padang remeh 
tentang Minah Karen  or mamat karen 
ok
sekurang-kurangnya
kami ada ilmu
ade kemahiran
dan ada jugak pengalaman 
haaaaaaaaahh korang ade?

ok lah sampai kat sini jer nas nak berceloteh
sowie la yerppp kalau 
ade sesiapa yang baca blog ni
terasa hati
nas tulis dari apa yang nas rasa.
sesungguhnya yang baik tu datangnya dari Allah
yang buruk tu dari Nas sendiri.
Maap yerppp


ok jumpe lagi dilain entri

byeee uloss


salam.