click here

Take Ticket First.. Then You May Read My Blog....

KBBA

Jom Kite Kawan

Pemberita Chomel

Jawapan Yang Di Leraikan ~Mission Complete~?

Salam semua
wewitttt
moge kowang semua
cantik sihat menarik tertarik
kau memang 
The

Hahhhhhh masih kah Kau INgat?
tentang entry lepas 
yang Pernah daku janjikan
tak? isk2 iskh2
takpe yang tak bace tu sile ke sini yerp






dan Buat mase ni bekukan lagi
kenapa?
ada sebabnyer yang tertentu

ok 
nas nak share dengan korang somting
ni mase kat kem tu
Krusus yang dijalan kan adalah Kem Krusus Perasa
ok sangat menarik
dan tertusuk disanubari
everthing is ok
betul
somtimes kite perlukan krusus macam tu untuk diri kite


   ecehcehcehceh Chibi nie yer yer kate camtu


hohohoho 
yerlah tak tipu
bile kite pergi krusus ni Macam2 benda kite boleh  pelajari
kite dapat kutip pengalaman yang amat berharga
yang kita  sendiri tak sedari ianya berlaku dalam 
hidup kita
apapun memang cool sempoi
dan seangkatan dengannya

Pada korang2 yang tertunggu jawapan
entry sebelum pergi krusus tunggu yer
pasti diupdate


ok semalam balik dari krusus
punyerlah fenat tak hingat
balik2 tu aku dah mule
jadi  "Superwoman" weee

Kemas umah DSBG
walaupun umah daku dah bersih
sebab Mr Mirmo dah Bersihkan
dia memang perbersih orangnya
jadi jgn sekali sekali
letak benda sepah2
nanti die bebel
caye tak suke sekian



and




























nak dijadikan satu kisah
yang berkisah2
lepas basuh baju tu 
aku pun apa lagi jadi superwoman pemalas
tengok TV
alallalallallallalalla
Mr Mirmo dah poie koje semula lepas hantar 
aku balik
serius tak Sanggup aku 
nak hangkat benda ni naik atas umah

last2 bukan aku tengok TV
Tv yang tengok aku
syok betol la tengok superwoman terbongkang
puyerlah Fenat kan
aku sedar pon
sebab dengar pintu dibuke
apa lagi aku 



dah pukul 11 malam ker dari petang tidur
lansung tak sedar
huhhhhh dasar tido mati
( solat maghrib aku pun terlajak)
hurmmmm tak sengaja ok

husben tengok aku pun 
garu kepala mb tengok wife dia dah macam bibik
cisss kesitu sampai dia fikir

hurmmmmm kelam kabut gak lah aku bangun
pi sidai baju
kemas apa yang patot
then mandi
wahhhhhh segar sikit dah wangi



aku pun terus tanyer 
"tak sedar tertidur penat tadi ...."

Mr Mirmo biasalah kalau dah duk ngadap Bola
malas dah nak  layan , aku pi ambil tab
apesal ler hari ni aku asik terkejut jer tadi
iskh2
jenng jeng
confident jer haku ingat dah pukul 11.00 malam 
yerlah Mr Mirmo ni time die keje pTg dia bAlik kol 11.00
Tengok sambil Gosok2 sikit mAte Den ni
TQ pinjam dari MR Goggle

Ok sekian  9.00 malam rupenya
haku tertipu dgn Mr Mirmo
cissss patotler dia terpinga2 tgk aku huh !
dia balik cepat sebab dia nak Tengok Bola
MU  Lwn Liverpool

aku pun  mulekan dgn misi aku 
nak masak
  

     "wei ko masak apa ?"
haaaaa mesti itu yang korang nak tanyer kan

1. Sambal Petai
2. Masak ayam ungkep
3. Telur Dadar


























OK memandangkan
ni First Time Aku try makan Petai
dalam Seumur Hiudp 
jadi dgn
rase Tulus Ikhlas nas nak
share ni kat korang
resepi Air Tangan Ku



Sambal Petai Chibimarukochan

Bahan2 yang Diperlukan

Petai 
(ikut suke hati nak letak banyak mane k)

Bawang M Besar 1 biji

Bawang  M Kecil 5 biji 

Bawang Putih 1 biji
(nk letak banyak pon boleh tapi nas tak suke)

Ikan Bilis 
(nas letak segenggam jer.... ikut korng yer ...Rendam Dulu)

Cili Boh @ Cili Gilling

bahan Perasa secukupnya


Jom Kite Buat Same2 yer

1. Bawang M Besar, Bwang M Kecil, Bwang Putih, Ptong macam biasa ea
macm ni

2. Ikan bilis yang direndam tadi Tumbuk sehingga lumat.


JOm Masak

1. Bahan yang di racik ( dipotong) tumis sehingga naik baunya, masuk sekali dengan ikan bilis yang ditumbuk tadi. Tumis sehingga naik bau
~Wangi Sampai Jiran sebelah Jeling Hehehehe~

2. Dah bau aroma masukan cili boh/ cili gilling tadi tumis sampai masak sikit. then masukan air sedikit. jgn sampai kering

3. Masukan bahan perasa secukupnya

4. masukan Petai yang dah dikopek 
(setengah orang tak suke kopek (kupas) ikut kesesuaian korang yer)

5. Masukan Sedikit air asam jawa...
sikit jer k nnt masam pulak...


tunggu dia mendidih sekejap biar  dia sebati petai dan sambal k.

OK siap dihidang

Selamat Mencuba


First Time
makan petai kan perghhhh
sedap gak
Mr Mirmo pulak
bagi aku lak info Tentang Petai
aku OK2 jer
Dengar masuk Telinga Kiri Kuar Telinga Kanan.
sebab kusuk dah nak makan benda ni
huhhhhhh sdap nyer




hahahhhhhhhhhhh
pas ni mmemang siap la toilet
memang Ade BAu....


ok2 bagi korang yang 
nak resepi menu lain tu bagitau yer
boleh jer nak share >  _ <





"Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk tu dari diri Nas sendiri




P/S : nak Pikat suami dari air tangan kite jadi wahai para isteri Moh kite masak..







Sorry

Salam semua
Semalam baru balik krusus
Jadi amat fenat ok
Tak sempat nk update blog buruk ni
Hari pon masih fenat
Tapi tuan punyrr belog ni masih
Semangat nk poie koje
Chaiyok chaiyok fighting
Tunggu yer entry lain akan menyusul
Thnks for read my story 
Love u lahhhh
" sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah... Yang buruk tu dari diri nas sendiri"
P/S: ikhlah menjadi diri sendiri... Dari berpura2 menjadi insan yg hipokrit... Peace