Google+ Followers

Cinta Sesungguhnya Tak Kan Memilih Siapa Kita

Celamat Agi Emua

windu Kat MR blog NI
rAser2 nyer baru jer buke Ari tu
ngeeeeeee


Berbalik Kepada Sejarah tadi
teringat kat sejarah2 silam
sememangnya mengsyadiskan keadaan
tentang kisah hati dan perasaan
semuanya menjadi isu sensitif
pada remaja
zaman sekolah
penuh dengan cinta monyet


dedulu perasaan yang hadir
merupakan suatu benda yang terindah
yerlahhh baru mengenali aper itu cinta

hurmmm nak dijadikan cerita bercinta dengan insan ni
mmg membahgiakan
aper kan daya hubungan kami tak kemana
cz takdir yang menentukan segalanya


bercinta dengan die
kitorang berdating pon dalam class jer
nak gi kuar jejalan pon jarang sangat
dalam erti kate lain mmg tak pernah kuar
adalah sekali terserempak
hhehhehhehe
mis him
maser tu

kitorang habiskan maser
dekat telefon berjam2 telefon
padahal kat sekolah pon jemper gak
miss him
iskh2
kenagan tu kelakar sangat
miss the memory

tapiiiiiiiiii
pada suatu ketika walau kita tak rela
kita perlu berkorban

bercinta dengan insan ni
tapi dibelakang die mainkan perasaan kita
( aper kah perasaan korang)
org yang di kaitkan adalah orang yang dikenali
aku buat tak tau saja
bagi aku mb die oarang kawan biaser jer
dan
lama kelamaan aku dapat tahu semuanyer
betapa hancur hati aku
sakit sangat2

dengan senang die berkata
ni semua salah aku
hurmmmm
kenapa lelaki selalu begitu
semuanyer nak salahkan perempuan
aku pon tak tau aper yang aku lakukan
sepanjang kitaorang berhubung
tak pernah pon bergaduh
tapi balsananyer
aku pasrah

hubungan dah nak genap setahun tapi
aku memerlukan pengorbanan
yang aku sendiri tak mahu lakukan
aku pernah bertanyer pada dia siapa yang lebih die sayang
tapiiiii
die tak dapat jawab soalan tu
die cakap
"dua2 die sayang"
sakit hati
sedihhhhhhhhhhhh
tapi itu jawapanyer
die nak dua2

dan akhirnya
aku sendiri undur diri
aku faham bile ia melibatkan dua wanita
maka salah seorang perlu memilih kesabaran
walaupun ianya sakit tuk ditelan

aku undur diri bukan bererti aku tak sayang
aku undur diri demi mereka
biar mereka bahagia diatas penderitaan aku
sekurang krangnya
gadis tadi tak akan merasai penderitaan aku
aku buat ni demi aku sayang kat die

aku doakan dieoarang berdua bahagia hingga keakhir hayat
dan aku sendiri tak pernah memusuhi mereka
sesungguhnya aper yang terjadi tu
pastiu ader hikmah tersendiri

sakit hati bercinta
mmg sakit hati
akhirnya aku berhijarah keluar ke tpt lain
dan mencari semangat yang baru
aku tak kuat mengahadpi kenyataan
tapi aku buat tu untuk oarang yang aku sayang
sekurang2nya biar die bahagia...
************
nak tahu kisah selanjutnyer aper terjadi pada
cerita novel ni
nak tau aper yang terjadi pada watak ni (azleen)


kisah dari novel nas
insyallah
nas akan bagi semua bacer
n nas akan terbitkan

Cinta Sesungguhnya Tak Kan Memilih Siapa Kita

Tiada ulasan: