Google+ Followers

Just Share


Salam jumaat semua. lama dah nas tinggalkan blog nas ni. Rasa rindu nak berblogging semula. jika dulu bila balik rumah je settel rumah, masak, urus anak terus bukak lappy untuk update cerita kenkononnya sensasi. hihihi
   tapi lately rasa sangat tekanan dan bebanan kerja. fuhhhh jenuh mak nak... sampaikan nak tgok cerita korea pon kadang-kadang sempat rekod je. tunggu hujung minggu nanti baru tengok. tapi paham-paham jelah name pon hujung minggu. Husband pon sibuk la nak tengok cerita dia hurmmmm kebiasaanya nas akan tengok cerita yang nas rekod tu time husband tido. Tu tak ditambah lagi kalau anak pon sibuk nak tgok cerita chanel 613 dia... sian kat hakak kan kan kan...
    semalam nas tido nas bermimpi yang nas rasa agak pelik. Tak kira nas nak share gak kat korang. menalah tahu korang tahu apa maksud mimpi nas ni. Kata orang mimpi ni mainan tido tak payah percaya sangat. tak apa lah JUST share je k. sebenarnya dah 2 malam nas mimpi benda yang sama dan nas akan tersedar jam 2.30 pagi. 
       ok mimpi dia macam ni. Situasi dalam mimpi tu hujan renyai-renyai. Di kawasan tanah perkuburan. Nas menguruskan jenazah 5 sekeluarga nas sambut jenazah tu masuk ke liang Lahad. Tapi nas tak kenal keluarga tu. Allahuakbar dalam situasi tu rasa memang sedih suara orang menangis. dan ada lah jugak beberapa rakan yang Nas kenali. Tapi jenazah sekeluarga yang nas uruskan tu memang Nas sendiri tak kenali. Then bila Nas tersedar jam 2.30 pagi masa bangun tu memang Nas pon menangis jugak. terkebil Nas nak tido semula. Nas sedekah kan Al-Fatihah kat keluarga  yang sedia Nas tak kenali.
           Jika betul lah roh keluarga tu datang dalam mimpi Nas untuk menyuruh mendoakan mereka. Insyallah selepas ABC ni nas akan bacakan Yassin buat mereka. dan doakan mereka bersemadi dengan tenang. Amin



Image result for al-fatihah






      
     











5 ulasan:

Mia Liana berkata...

xpe... pentingkan yang penting dulu...

psssttt... Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #25

Senarai peserta telah di update di http://www.mialiana.com/2016/09/senarai-url-blog-25.html

Semoga berjaya... (^_^)

- Mia Liana -

Mas berkata...


serammm.

Salam singgah dari "http://www.mialiana.com/2016/09/senarai-url-blog-25.html" dan follow sini.

Nuramirah amran berkata...

Selamat hari raya aidiladha :)
Salam singgah dari http://www.mialiana.com/2016/09/senarai-url-blog-25.html

Saya follow sini :)
http://minimeyra.blogspot.my/

Nuramirah amran berkata...

Selamat hari raya aidiladha :)
Salam singgah dari http://www.mialiana.com/2016/09/senarai-url-blog-25.html

Saya follow sini :)
http://minimeyra.blogspot.my/

Abam Kie berkata...

As salam. Kdg2 mimpi tu menjadi petunjuk kpd sesuatu perkara yg bakal berlaku. abam kie follows this blog too. No 66. Orait? Thanks...