Google+ Followers

Keteguran

Salam semua
hye kawan2
pada entry lepas nas ada ckp
anak sakit ape kan


ehhh tak bace
ok2 lau nak tau 
klik ni ok


sebenarnya sambungan dari entry lepas
anak nas sakit lain tu
sakit sebab keteguran
(kene ganggu makhluk halus)

Minggu lepas kan cuti panjag
dan nas berkampung la kat kg
nas bawak baby jalan2 waktu magrib
dan nas tertegur satu van jenazah lalu
"ehhhh ada orang meninggal la...inlilahwainalilah hirojiun"
ok masa tu memasing diam

malam tu baby demam panas
dan aku macam biasalah
jelurkan air kat kepala
tapi bila tengah malam tu dia merengek 
nangis terus merngkak pi pintu
nas ponmacam biasalah tarik dia peluk duk kat nas
pastu dia nangis duk la ngdap pintu merangkak ke situ lagi...
tapi nas tak target pape 
just fikir anak demam suke merengek

esok aku balik kl 
kebetulan isnin memang cuti lagi,
anak still demam
tapi macam dah kurang panas nya
tapi ari selasa dalam kol 4 pagi
my babies di kjrkan ke hospital HUKM
cz kesukaran utk bernafas
dan batuk dia AMAT TERUK
macam batuk orang tua 
3 ari demam tu usahkan makan
minum pon tak mau
semua keluar balik
aku naik risau...
since mase tunggu anak tu
my Friend ade kat situ cz jaga bapak dia yang sakit
masa tu kami dah nak balik
"ehhh... anak ko ni sakit aku rasa baik ko berubat"
but frinds yang ustaz ni
tak bagitau sakit apa
aku agak blur kat situ
puas dah aku fikir
dan akhirnya
aku teringat balik kes aku tegur van jenazah pada waktu petang
masa aku dukung zahin
cepat2 aku call mak kat kg
dan beritahu
mak suh balik kg berubat kat kg...


so kelam kabut aku malam ari balik kg
cz nak gi berubat
apa lagi keesoakan harinya
pergi bawak jumpe ustaz kat kg
ustaz tu tanya
ada tegur pape ker?
aku angguk
ustaz bagitau dah 5 hari my babies nmpk 
orang yang mati tu
bahkan orang mati tu ajak my babies
terus menangis aku dibuatnya
patotlah keadaan my babies pon agak teruk
batuk macam orang tua
lansung tak nak makan

berubat kat kampung 3 ari
baju anak pon kne rebus
siap ustaz bagi air,,,


selepas tu anak sihat alhamdulillah
baru nak berdiri makan minum segala 
syukur,,,


dari kejadian tu buatkan aku serik
taubat dah x nak ckp lepas.

sayang my babies banyak2


Tiada ulasan: