Google+ Followers

Adik Yang Salah



Salam semua
dan selamat pagi
lama dah nas tak berceloteh dalam blog ni
dah terasa rindu kat keng kawan
sejak dua menjak ni
nas terlalu busy dengan
kerja 
pastu anak pulak tak sihat
demam dan ade penyakit lain jugak,,,
penyakit pe?
(ok la tu akan nas cerita di lain entery..)

anak la ni pon dah kembali normal
dan sihat spt sedia kala
dah mula nak berdiri lepas2kan tangan dia
pastu bila dah puas berdiri di hempaskan la badan dia kat lantai..
hurmmm
la ni di syok beno kutip benda kecit kat lantai nuh
pantang jer nampak dia pon amik masuk mulut,,

lau nampak semut dia ikut jer la semut tu
ada la sampai dia kusyuk samapi terhantuk dekat dinding rumah
macam2 exspirmnt dah kecik ni buat
aku macam biasalah kalau dia jatuh dan nangis
aku akan ckp kat dia benda tu tak salah
adik yang salah
sebab itu adalah salah satu utk matangkan dia
agar besar nnti dia x meyalahkan orang sesuka hati
lebib2 lagi pekara yang tak betul dia buat
so now from bby i dah start ajar dah
so bile dia nangis jatuh ke ape ker
panjat dia jatuh ker
bila nas ckp cengitu kat dia
dia nangis jugak tapi kejap jer
cth lah nas ckp macam ni kalu dia jatuh terkena kerusi or etc
nas akan ckp cam ni
"ok .. adik jatuh... kerusi tu tak salah adik yang salah,,,
kan mama dah ckp tadi kan"
automatik my baby akan  pandang nas
see sebab nas dah train dia darii 3 bulan lg
now dia macam faham
dah faham apa yang nas ckp...
dari nangis dia akan  BERHENTI nangis
walau kita tahu jatuh dia bunyi kuat sgt
cool down dulu
bila dia dah sambung main balik gi tgok balik tempat 
yang dia jatuh tadi
ye;lah manelah tau kan ade luke ke apa

( tapi klu dah jatuh berdarah tu jangan pulak korang tengok jer)

sorry la just share apa yang nas buat jer
lagi pon nas bukan buat ikut fakta sendir.
nas follow para2 mumies yang penah pergi
jumpe dr bagi anak diaorang
so nas cube praktik kan

dan seriuslah babies ni cepat observe apa yang korang sampaikan
but korang ckp mesti nak pandang mata your babies

sorry la kalau ada momies2 kat luar sana 
tak suke dengan pndapt nas ni
nas just praktik kan apa yang dah momies2
pernah buat

peace...





Tiada ulasan: