Google+ Followers

Kepimpinan Melalui Teladan

Morning friends
hope semua sihat yer
tak mo 
nak meleret sangat ari ni

just look the the title
what i said?

hurmmmmm
majikan @ ketua
dan sebagainya

kadang2 apa yang kita buat tu
tak betul di pandangan mata diaorang
but... diaorang 
perasan tak apa yang kita buat
tak dibuat oleh dia.
dan kita mengikut prosedur kerja yang ditetapkan
bukan main suke2 je
nak tepek keje yang bukan2
lain kali
nak cakap tu cer tengok pekeliling dulu
ni tak main terjah saje
nasib dengan aku 
kalau dengan orang atasan tadi
aku tak tau lah apa nasib dia
kat sini pon ramai 
tak suke dengan kepimpinan dia
kepimpinan yang tak boleh di buat teladan.



hishhhhh sangat geram....
kalau ade kerja dia nak bagi
huiiiii bukan main lagi senyum samapai ketelinga
siap cakap bersayang2 lagi
bila tak ada kerja nak bagi
senyum pon payah
ingat aku heran sangat dengan senyum dia tu
tak rugi la weiiii
kalo macam ni lah perangai ko sebagai ketua
memang susahlah ko nanti
sebut name ko jer
semua orang dah benci
termasuklah aku ni

kalo ko dah tak harap aku 
wat kerja ni
apa kata ko wat 
kan ko terror kan
ko rase sikit macam mane dengan kerja aku ni
aku pon tak harap sangatlah
nak duk kat sini
dah ko yang transfer aku kat sini 
nak tak nak aku duklah sini.
aku taklah dianggap 
"ingkar perintah"
macam ko dapat dari pihak atasan
hahahahahahha

takpelah pengajian aku pon dah nak tamat
tak lama lagi aku sayonara
or ko yang sayonara


but ko kene ingat
allah tu maha adil
sekejap ko kat atas
but satu mase nanti ko akan ke bawah jugak
kita ni manusia biasa jer
sehebat mane pon ko
ko asal diperbuat dari tanah jugak
ingat tu.......
 mungkin dunia kita tak same
but akhirat sane pasti same kan


kalau kepimpinan kita ni baik 
maka akan di sanjung baik 
dan di ingati
kalau kepimpinan kita ni
sebaliknya
orang nak ingat pon seriau
hahahhaha


sorry kalauu ade yang terasa
tak mention kat sape2
kalau terasa tu nasiblah
hihihi



"sesungguhnya yang baik itu datang-nya dari Allah
yang buruk itu datang dari diri nas sendiri"


salam berjumpe lagi 
di lain entri 

Tiada ulasan: