Google+ Followers

PASAR SENI

salam semua
& salam 1 malaysia
hari ni nas nak cite kan tentang pelancongan
ok tak payah la
kite bersusah payah
nak melancong ke negara org yerr
sebenarnya
negara kita pon dah perfect
dgn hasil seni yang x ternilai
tandinganya
percaya tak korang
sebenarnya banyak khazanah
yang tersimpan di negara kita
cume kita jer yang sombong
tak mau menghargaii
hehehhehhe
ok nas nas cite sikit tentang
cuti-cuti nas
yang sekitar kuala lumpur jer
iaitu

pasar seni

ok2 jom kite same2 terjah
koleksi gambar2
yang nas sempat snap untuk paparan
kite bersame yerppp
mase ni nas baru jer menghantar adik nas
balik ke kolej die
nas tak hantar kat Damansara nun
just htr kat kl sentral
sampai sane die pandai nak balik cendili
dah kebiasaan kami mmg berdikari
hurmmmmm
nak melepaskan tension cik nas pon
berjalan sekitar cm
apa itu CM
ok cm tu central market
yang terletak di pasar seni
jommm
kita saksikan bersama
keindahan yang tercipta disana
zaasssssss.......

opssss
hehehhehhe ni intro jer ea


kite tak sampai ke cm lagi yer
nilah sekitar kl
cantik kan bangunan ni
warna gold
sekali kene sinaran dek cahaya
perghhhhhh
macam istana emas pulak
sungguhhh


tempat menunggu bas
nilah pengangkutan pada sesiapa
yang NAK MENAIKI BAS


OK ni salah satunyer
koleksi batik yang
dipaparkan di pasar seni

cantikkan

replika basikal
woooooo
besarnye
mesti korang cakap nas tipu kan
hehehehhe
memang pun basikal ni
kecik jer
tapi biler nas snap gambar
dan zoom kan die
jadi macam nilah basikal gergasi
basikal ni sebenarnya
kecil seperti keychin hehehehe
apa macam teror x camera cik nas
hik hik hik



haaaaaaaaaaaa
ni die telaga memohon hajat
prong preng prong pereng
Marang Kerapu
Kepunden parang sekeper
puh kanan
puh kiri
hahahahhah
tu mentera nya yer kawan2
hihihihihi

guwau jer
nilah salah satunya
ianya terletak ditingkat satu
wink2
mase snap ni
ade pulak yang tolong bilang
1 2 3
senyummmm
hahhhhh
tulah pasal
nas senyummmm
meleretttttt
malu i tau
hihihi

ok room mate
yana
senyum terpaksa
nas yang beria nak ambil gambo die
kikiki
sepatotnya ade lagi sowang cida
tapi cida dah balik kg
cz dah nak dekat raya
ok2
p/s: cida tak mo majuk2 ea
nanti kite pg lagi
meneroka keindahan di kl ni yerpp



ruang legar di Pasar Seni
kuanter informasi
o kalau ade benda nak tanyer
sile la tanyer sini yer
lau tanyer cik nas lum tentu nas
leh jawab
mmg ade bakat dalam tourist guide ni
tp setelah meninggalkan alam ni
so jadi gugup pulak
tapi nak tolong sikit tu boleh saje


sangat unik
:-)

mudak ni tgh testing jam
kali ni bukan untuk jam tangan ok
untuk jam pinggang
so kalau orang nak tanyer dah tak payah
lupekan saje
just tengok jer
yang dah terpampang hehehhehe
sape yang nak cube tu sile lah yerppp

p/s: jgn ikut aksi berbahaya ni ok
jam diatas hanya di pakai di dinding
hihihi


welcome
ke Pasar Seni
warna warni Malaysia


cik nas yang sempoi
very neutralll
hhuhuhu
saje nak puji die sendiri


ok kawan2
sekiranya ade sampah yang
korang nak buang
apa kate jadi rakyat malaysia yang berdisplin
jadi negara pun agak jadi bersih
dengan perbuatan kite
kalau negara bersih kite juga yang sukekan'
jadi barang seperti tin plastik kertas
kite boleh masukan dalam sini ok
semua benda boleh kita recycle semula
cayalah Malaysia
Malaysia Boleh
Kite pun Boleh


wahhhhhhhh
sungguhh syantekkkk sekali
beg ni cantik
caye cuke unik
korang nak juga
mailah ke psar seni

ni die beg yang lain
siyesss seyhhh
cantiikkkan


ni die tourist saya
menanti setelah penat berjalan
ok merehatkan diri di spa ikan
harga yang ditawrkan x mahal
sanagt berbaloi
lau penat leh singgah rehatkan diri disini
i tolong promtekan ok

heheheehhehe



hahhhhhhh
nilah die
korang nampak tak ikan2 tu
ikan2 tu akan mehilangkan sel2 kulit mati
nas tak rase pulak
sebab geli
manelah tau tetiba nas hulurkan kaki
habis dek ikan2 kebulur ni
menghaibkan jemari cik nas
camner tu
wahhhhhh takottttt
walaupun ikan ni kecil tapi tetap nas takot
nak juga satu ari nanti mencuba
bagi testing kat tourist ni dulu
amboi tersenyum demo ye


cantikan
koleksi kasut kan sini memang cantik

kalau dah pg sini
bagi yang melancong tu
jangan lupe untuk membeli barangan
untuk dijdkan cenderhati untuk yang tersayang
mahupun sahabat handai
boleh dijadikan kenagan
harga pun berbaloi2


hahhhhhhh
comel kan
opsssss
nanti2
ni bukan kasut untuk dipakai ok
ni adalah koleksi
beg yang berbentuk kasut
unik kan
sweeet sangat
i like....


pakain etnik sesebuah negara
cantikkk

nilah hasil seni yang boleh didapati
disini


dragon ball
ada banyak sebenarnya
bukan setakat 7
hikhikhik


time nak riadah nas tak suke
sangat nak makeup
simple jer
menjadi trend diriku
hurmmm cantikan lukisan kat atas ni
nas yang buat tau

.......................................
?????????????








huhuhuhuhu
takadalah
nas nak melukis pun tak pandai
setakat orang lidi tu boleh la
ni orang yang berbakat besar
yang melakarkan idea di kanvas putih tau
bakat dieorang ni kite kene hargai


hahhhhhhh
bukan setakat kartun saje
yang dilukis tau
Gambar pemerintah
gambar2 perdana menteri
kita pun ade dilukis
lukisan dieorang mmg the best
hurmmm lau nak suh lukis
gambar kite pun boleh ok
korang doklah tercongok kat situ
wat la apa gaye
nak gaya itik ke
squidword ker
jumbo ker
hagimaru ker
cakap jer
taraaaaaaaaaaa
mesti siap k



hahhhhhhh
muzik pun ade
kan nas dah bagitau tadi
Malaysia ni tmpat
pelancongan yang perfect tau
orang luar berduyun2 datang negara kita
nak mengharagai warisan seni kita
tapi kita
tak menyedari kan
walau pun mata kita bulat sebiji ikan tembakul
tapi masih tak nampak
hurmmmmm opsss mata saya tak bulat
cepet jer
kadang2 ade gak cakap caye ni cina mualaf
hahahhahha
caye melayu sejati k
cume ade sedikit kacuk2 tu
3 space k
melayu+jawa+cina= saya lah tu hihihi

apa2 pun sejarah takkan pernah melupakan kta
mane pun kite pergi kita pastikan teringatkan warisan2
seni peningalan nenek moyang kita
jadinya cube
kita belajar mengharagai budaya dan etnik negara kte
sebelum kte memuji etnik
warisan negara luar
kata orang dedulu
hujan emas di negeri orang
hujan batu di negeri sendiri
lebih baik di Negeri Sendiri
apa pun selamat melancong di
Malysia ku YAng tercinta
Tak kan Melayu Hilang Dunia

cayang semua
salam 1 malaysia
cuti-cuti malaysia
byeeee
:-)

Tiada ulasan: