Google+ Followers

Hitam Putih & The Palace Of The Golden Horses

salam semua
wahhhh mr blog ni dah bersawang dah
kesian die
ok tanpa membuang mase
nas nak storie mories sikit
tak banyak
tapi penat juga lah nak citer
sebelum tu nak upah dulu
heehhehhe
ok toceh
ok begini citer nya
sempena hari guru
kami semua telah diberi tugasan masing2
untuk membuat sesuatu
dan semuanya sudah dapat maklum balas
dari kumpulan masing2
dan kump nas dapat
coral speaking

ok cuber korang bayang kan coral speaking ni
macam mane???
hehehhehhehe
dan tentu nya
semasa coral speaking mesti ade conduct kan
hehehheh
sempoi betol
kuang2
ok2
nas bagitau part nas jer ek
mase coral speaking
"sbt... tingginya mencapai awan"
hah korang rase macam mane reaksi
wajah nas ek
hahhahahhaha
selang beberapa hari
selesai menjalankan sesi latihan
akhirnya pada

02 june 2010

hari yang dinantikan bermula
ok pagi2 kita wajib berpakaian sukan
ok baju yang dipakai berwarna oren
tema sekolah ok
ok jgn salah faham yer
memandangkan cik nas tak memiliki
t-shirt sekolah jadi nas bebas
memakai baju ape saje
janji tema nya tak lari
oren
ok sampai disekolah
xtvt dah nak bermula
tanpa buang mase
nas citer k
nas dapat group bilik belian
ok2 group nas ok2
nas suke
yahoooo
ngeeeeeee
ok acara pertama ialah
" membawa bola dalam sudu
ok tak boleh guna tgn ok gune mulut
pas tu kene pas kat kawan tak boleh pakai tgn
kene pas gune sudu yang kita gigit"
hahhahaha
bayangkan lari dgn sudu sambil membawa
bola wahhhhhh
ok permainan ini dinama kan adamaya
heheheh

ok acara kedua
yang dinama kan
seiring dan sejalan
iaitu
"kami kene berjalan sambil kaki
kami diikat bersama pasangan"
hah begini yer
kene sepakat
hehhehe
tapi kalah juga
dapat no 3
jadilah

acara beikutnya
ok tiup tepung
untuk ambil gule2
hushhhh semangat
habislah makeup aku ni
korang pon faham2 lah yer
kalau dah tiup tepung dan ambil gule2 ni
bermakna muke and mulut
dipenuhi dgn tepung wakakakka
nak malu wat per
name pun permainan kan
mesti nak menang
jadilah dpat no 3

ok acara beikutnya
ambil gule mengunakan chopstik
hehehhehe
payah betoi

seksa betoi
akhirnya
dapat no kedua dari belakang
apa pun mmg best lah

ok selesai
sesi untuk kami tidak dilupakan
pada ibu yang mengandung
acara untuk para ibu mengandung
ialah mengupas kulit epal

ok selsai sudah acara sukan di pagi hari
apa lagi selesai bersukan
pewot pon berkeroncong
disko
muke lapar
ok semua jamuan sudah terhidang
bermacam2 makanan
yang akan menambahkan ketembaman
cik pada hari ni
banyaknya makanan baru nak
tapi apabila melihat keindahan makanan
yang terhidang
hilang sudah nak diet tadi
huhuhuhuhuuhu

ok setelah selesai
sesi mencekik
kami akan membuat persembahan
sempena hari guru
ok semua terlibat
kecuali
murid-murid
tema yang digunakan
hitam putih
setelah selesai
menyalin pakaian
semua dikehendaki berkumpul
dgn paluan kompang
kami semua berarak
wahhhh seperti
dah nak hapir hari bahagia
hehhehehhe
satu persatu dipanggil
naik kepentas ok
pas tu macam biase
semua naik ke pentas akan diberi trophy masing2
sekrang ni mase untuk melalak
ok teringat kat zaman cekolah dedulu
dedulu
time cikgu nyanyi kita kat bawah pentas
menganga jer
tapiiii
sekrang kita kat pentas kene nyanyi
" guru malaysia"
murid 2 pulak tengok
hehehehhehe
dah dewasa dah cik nas ni
" tak lama lagi dah nak bergelar isteri"
huisshhh ade pulak suara yang menyampuk
ape pun hati ini gumbira
selesai sesi melalak

acara yang dinanti
acara membuat persembahan
semasa hari tu
kumpulan nas dapat no 7
untuk membuat persembahan
ok tarik nafas lega
fuhhhhhhhh
seronok tengok cikgu yang lain membuat persembahan
ade yang buat seketsa
tarian tradisional
tarian moden
pakaian beragam
menyanyi
koir
dan group nas
buat choral speaking

" ok sekarang giliran kumulan kami"
ok tgh syok dgn gaya choral speaking
and wajah2 yang tak tahu nak nas gambarkan
ok saya excited
tetiba kawan nas tersalah cakap
ape pun
kami redah jer
janji hari ini hari gumbira
hoyeyyyyyyyyyy
ok2
sekali lagi
setelah selasi semuanya
pasti nak tau sape yang menang kan
tapi nass malas nak tunggu
apa lagi
wat plan nak keluar ikut kawan
set rambut
lalallallalala

nak bagitau ni
rahsia tau
syhhhhhhhhhhh
kami berdua curik2 keluar
hehehheheh

ok di saloon
kawan nas ( mia )
set rambut
nas apa lagi bace majalah yang tersedia ade
ok2
setelah selesai sesi set rambut
kami ber2 pon bergerak keluar
untuk kembali ke sekolah
ok
sekrang mase untuk ke
THE PALACE OF THE GOLDEN HORSES
kenapa?
ok sebenarnya sempena hari guru
kami semua
meraikan di sana
ok kita naik bas yang di sediakan oleh pihak cekolah yerppp
ok sudah di dalam bas
dah macam boria
apa tidaknya tema hitam putih
satu bas cume design jer yang berbeza
didalam bas
masing2 dah riuh nak ke sana
ok bas yang kami naik
akhirnya sampai kedestinasi
ok
cantikkan

kagum
kami lunch kat cini

ok manyak kan
hishhh
sebenarnya tak puas tau
ok kami pun bergerak ke dewan yang
disediakan khas untuk kami
tau2 jer lah time lunch
jam dah kol3
tapi pewot lapar tak terisi lagi
ok sementara menunggu tu
kami dihidangkan dgn
nyanyian
pas tu kami semua dijemput makan serbuuuuu
ok maser makan
macam 2 menu ade
macam iklan astro tu macam ada
hehehh
hari tu nas jadi
salah seorang yang bertuah
cz dapat hadiah cabutan bertuah

ok lah pent nak celoteh nnt lah sambung
nite..



Tiada ulasan: