Google+ Followers

Time For BERPANTANG

jom kite sambung lagik
setory mory kite
kite memang suke bercerita
agaknya lau kitew masih bebudak
sek rendah lagi mesti
kitew
menang pertandingan cerita kan
kan kan kan kan
yelah kitew ni asikk bercerita entah
paper jerk kan
 
 
ok tgok title kat atas tu
mesti korng dah tahu situasi nas pada masa itu kan
ok mase berpantang
mak haku dah posan kat haku awal2 laie
JANGAN MINUM AIS
JANGAN MAKAN BENDA PEDAS
(CZ SUSUKAN BBY NNT BBY KENE CIRIT BIRIT)
dan BANYAK JANGAN LAGI
dan rase korang pon
kan kan kan
jadi nas skip jerlah

ok menu untuk orang berpantang
tempeh goreng
sayur air
takpun tempeh kicap
tahu
dan
air suam
wow sedap ooo
tapi bile dah selalu ngadap jemukan

kan best time pantang leh makan


kan best leh makan


apakn daya
anda hanya boleh bermimpi
jadi lupekan



mase berpantang ni
hari2 leh ngadap muke baby kite
yang sangat kiut tu
geram kitew tengok
time dia tito kitew selalu usik bio dia mangun
tapi bile dia mangun nangis cepat2 kite tito kan balik
aiyakkkkk
hahahha

baby kitew time
dia poo poo
dia akan aktif semacam jer
then bile kita tgok jer
yakssss
adik eyakk
hahahha
so now bile tgok dia tak mo pejam mata
bile dia main sendiri
ooo ahhh ooo ahh
tu
maknenya dia nak bagitau
dia dah menghasilkan
BERKAT
ok done


ooooooiiii
kitew lupe nak bagitau
sepanjang kitew berpantang
kite sempat
habiskan silibus cerita2 cerita berseri
almaklumlah sebelum ni memang x nak layan
cerita siri2 ni
yelah jenuh nak tunggu next episode kan
tapi time pantang ni
aku lah penonton paling setia
sebelum cerita tu bermula
aku dah 5 minit depan tv
bahkan sanggup kunci jam
hahahha
sedih aku ingat balik
citer camtu pon nas set jam
kan

haaaaaaaaaa
citer apa?
nak tau ea
antaranya ialah

cerita Indonesia
ANNISSA

Cerita
Iman Nabila

Cerita
Teduhan Kasih
haaaa
cinta ni paling HOT kan


pastu cerita
Hujan

banyak lagi la...
giler la x sangka aku leh layan semua ni kan
khatam aku..
seb bek naik koje citer yang aku tengok sempat
aku habiskan tengok
best2
Pssttttt
rindu nak berpantang agi lah hahahahha

time pantang ni banyak betol
aktiviti yang nak dibuat
macam2 aku buat
tgok katalog
haaaa tu kire aktiviti jugaklah kan
aktiviti na bershopping
aku ni pantang tol tgok kasut
kat umah tu dah berlonggok kasut
tapi aku ni memang giler kasut sikit
memang takleh tgok kasut lawo sikit
mulelah aku rembat
tak kisahlah harga berpa
sanggup tu berhabis duit untuk
sepasang kasut
hahahahha
jadi sape 2 yang ade blog kasut tu
leh la suh aku jadi follower dia
memnang aku rembat jer
janji berkonan dhati
samapi hubby cakap kasut kat umah tu
nak wat pameran ker
hahahha

oklah banyak pulak bebel citer kasut ni
time pantang kite bertembung ngan puasa
Alhamdulillah kite leh berpuasa macam orang lain
yeaaayyy
dan mase raye nanti kitew leh bedal
makanan time raya
tapi ken hati2 gak lah kan nak makan tu
nak kene igt gak
cz BF kan baby
takot nant baby kembung
cian BABY kitew
Tapi Alhamdulillah
Baby kitew setakat ni
baru sekali
kene kembung perut
Alhamdulillah
risau gak kan lau dia kene kembung
hope jangan lah... kene lagi...

baby Kiter dah kene CAMPAK
time usia dia 2 bulan
mase tu umur dia genap 2 bulan
dah kene campak
serius aku keisn tengok
mak aku cakap seb bek budak kecik lg
jadi aku sapukan ubat yang dr bg
satu bdan aku letak
5-6 ari jugak lah nak baik
pastu dah elok
Alhamdulillah

apa pun mase rindu pulak
masa berpantang ni
best sangat yelah duk  dekat nngan mak
best nya
bile dah kene berkerja
jadi aku kene balik berkorje
sedih tu
meleleh air mata tinggalkan  mak aku dgn adik
yang paling rapat ngan aku
sedih
bile dah kat umah KL
air mata ni masih ngalir
yelah seallunya kitaorang berbual time nak tido
tapi
haaaaaa korang fikirlah sendiri


banyak dah celoteh ni
ponat dah

ok bubyeee
jumpe laie yo....



 


Tiada ulasan: