Google+ Followers

Balas Dendam Update kali ni

Salam semua
hurmmmm 
rase semak pulak
sejak akhir2 ni
tengok wall FB
bosan
isu politik tak habis2
hurmmm
bukak2 dah macam2 cerita
last2 tutup jer
bace mane yang perlu

Ehhhhh 
kita dah ade hobi baru sekarang tau
kita sekarang suke
lah dengar
prof Muhaya punya rancangan
best sangat
RESET MINDA
hurmmmm terasa rugi sangat kalau terlepasa satu episod rancangan ni
apa pun tiap kali tengok mesti nak rekod
lau leh hari2 nak dengo..
baby dalam pewot ni pun dah tahu dah jadual mama dia
iskh2
lepas tengok korea
layan cite Prof Dr Muhaya
Reset Minda balik...
TERBAIKKK

ok tamat cite disitu..
 macam banyak pulak nak ditulis nya
al-maklumlah sekarang ni dah jarang sangat
tulis yg bukan2
dalam Mr Belog ni
hurmmmm
sebab kat tummy kita dah ade kawan
hihihi
selalu ajak baby moon
kita main makan2
wahahahaha
resultnya mama dia
mengembang dengan jayanya
sekian
Baby pon suke sebab dia pon makan jugak
ingat mama jer berselera
tapi baby moon lagi berselera
cz menu tu dia yang mintak
sian abah nak kene layan 
apa yang mama nak makan

Tapi alhamdulillah sepanjang
kite preggy ni
ape yang kite idamkan tu tercapai gak
first time preggy tu kitew nak sangat makan 
Buah Kundang
tapi apakan daya tak dapat diperolehi mase tu bulan nov
memang permintaan terhadap buah nu takada
sebabnya bukan musim dia
hahhhhh ni lah rope buah kundang yang daku idamkan tu

tapi Alhamdulillah
rezeki baby moon ni 
dapat jugak akhirnya
bulan 3 ari tu
ade sorang akak ni bagitau  buah tu dah ade dijual
kat pasaraya HERO
apa lagi petang tu jugaklah 
kite dan mr abah kesana
dan yesssss
dapat
alhamdulillah


Pas tu kitew ingat dah tak ngidam ape2 dah
iskh2
sekali lagi kite ngidam 
ngidam yang susah mr abah nak tunaikan
buat baby moon
Buah Tin yang memang dibeli dari sane

puas cari sape yang pergi umrah
nak kirim
and the last akhirnya
dapat gak
kebetulan kawan nas mak ayah dia
pergi umarah
balik2 tu kawan nas ni
bagi nas perghhh
sedapanya dapat makan 



Pastu teringin pulak nak makan
Ehhhhh asik makan jer kan
kite teringin nak makan 
Laksa seseorang
orang tu dok kat Pahang....
lame dah kite simpan
LAKSA SAPE?
laksa mak kepada ipar nas
mcam mane ea nak bagitau
kire macam ni lah
hubby kite ade adik 
isteri kepada adik dialah
nas nak makan yang mak dia buat
tapi pendam jer
bagitau kat hubby
ari isnin lepas baru dapat makan wahhhh
sedapnya NIKMAT WEII
kalo boleh nak hirup jer kuah laksa tu
terbaikkkkk


ehhhhh kite ade lagi satu yang
nak makan tersagat2
mase tu dah tengah malam sangatlah kan
Kite teringin nak makan
chiken Chop
tak leh dah tangguh2
cakap ngan husben nak jugak tak kire nak jugak
jam tu jugak nak
kitew nak yang kat Desa Pandan tu
rase macam nak nangis jer bila tak dapat
tapi seb bek mr abah paham dia
kuar gak gi beli
wahhhh
sekali banyak dia beli
siap esoknya kite wat breakfast lagi

hahhhh camner dah rase nyampah tak
entry kali ni penuh dengan entry'makan yang tak sudah
makan makan dan makan


ok now tengah menghitung detik2 indah
menunggu si baby moon kuar
tak sabar rasenya
segalanya keperluan dah disediakan nak terima 
insan baru dalam hidup kami
penyeri rumah kami
baju2 comel dah siap dibasuh
sambil lipat baju dia siap cium2 jer
seolah2 dia dah kuar
alahai kiutnya yerlah baju dia
dan yang paling meriah
baju dia makkkk aiiii banyak
kalah mama dia.

time ni dah tak larat sangat
tapi gagahkan jugak
baby moon pon dah start kick mama dia kuat2
kadang2 senak pewot dibuatnya
pas tu kerap buat mama dia ke Toilet
apa2 pon i love u lah babymoon
tak sabau nak menunggu dia kuar ni

tahun ni  rumah mak kat kg
meriah laaaa sangat2
cz tahun ni start dari bulan 6-12 ade
jer kain bedung warna putih
terjemur di ampaian
al-maklumlah tahun 
my mak and abah
dapat cucu 3 sekali gus
alhamdulillah rezeki
siaplah riuhlah umah nanti


oklah sekian jumpe lagi di lain entry yer,,,
insyallah ade mase yang terluang
nas akan cube update lagi
tapi tak janji
ok


sayonara
bye


salam



"sesungguhnya yang baik itu datangnya dari Allah, yang buruk tu datangnya dari diri nas sendiri"
maafkanlah kiranya sepanjang nas berbelog ni nas ade terguris kan hati kekawan yang baca. Doakan Nas ok Kawan2
love U olssss



p/s: jangan lupe tengok rancangan RESET MINDA bersama prof Dr Muhaya ok...


Tiada ulasan: