Google+ Followers

Bile duk Sorang Teringat Pulak!

Salam Semua
harap semua sihat sokmo k
salam rabu jugak yerppp

hari ni  nak update blog dgn kenangan kanak2
then remaja
uiksss sekarang ni di gelar apa ea
Dewasa kot
sebab

dah makin cun


hahhahha
perasan kan
cehhhh biarlah nas puji diri sendiri 
dapat pahala k
sebab bersyukur dengan apa Allah cipta


ok2 cube korang jeling cikit
Title kat atas
hhhhaaaaahh
nampak tak
ok done ! bagus!
itulah kite punyer story kali ni



sebelum tu


Hari tu
ade makan2 sikit kat tpt keje aku
weee makan makan dan makan
biler teringat jamuan2 ni
ku mula la teringat sesuatu
haaaaaaaaaaaaaa
nak tau ker
ok2
jom






































nas teringat kenangan jamuan
hari raye masa
zaman sekolah la





























































































































































alamak teriklan pulak
wajah pelakon korean ni huishhhh
memang tak boleh larik dengan  situasi ke korean nan ni
hurmmmm silap ari bulan 
laki aku pun aku dress jadi macam actor korean
hahahaha
ok2 bukan ni yang kite nak bincang ok




























Mase aku Sek Rendah












































wahhhhhh garang betoi na
tapi takpe janji aku jadi orang yang pandai
sampaikan mase sekolah dulu 
mak i hantar gi sekolah suh cikgu
rotan jer i ni kalau i buat salah
babab jer montot die
rotan jer tangan dia
janji jangan sampai  pth riuk
haaaaaaaaaaaaaa hambik kau
degil lagik
kalau kau tak degil tak ler cikgu nak rotan kan kan
but the way kalau tak kerana rotan cikgu dan didikan diaorang
entah tak tahu la aku kemana kan

"Terima Kasih Cikgu"

halamakkkkkkk hancus betoi 
kejap2 " i" pas tu aku pastu " kau"
hurmmmm tertoucing sekejap yer 
~iklan~
hihihi







Zaman Aku sek Rendah da.....


macam biasa lah kan
nas ni tak ada kerja lain
nak memenatkan jemari korang semua
yang comel tu
hihihii
takadalah sebenarnya nas teringat 
zaman sekolah rendah dedulu
mmg best sangat
time2 bile
nak wat sambutan hari raya
perghhhhh
mungkin setengh sekolah tak macam sek nas kot
cehhhh bangga dengan sekolah ku
Sek Keb Penchu

Ya Allah best sangat
bukan apa sampaikan belum habis puasa ni
aku dah dok fikir2
pas raya nnt ada jamuan kat sekolah 
macam biasala yang sekolah aku buat
hurmmmm
dari tahun 1-6
mesti ade list kuih yang nak dibawa
ok aku macam biasa la
kuih bakar takpun kuih karipap
yang dibuat oleh AKU
hihihi AKU ker?
jgn tertipu  yer itu satu pembohongan yang dicipta oleh diri daku sendiri
yang buat
of cz la my MOM ok
den ni kocik ag tak pandai nak gentel kuih laie
yang den tau den soh jer mak den buat
hihihihihihi
den cume tolong makan jer
takpun kalau den rajin den tolong (kelim ) karipap
kelim tu ape?
ok2 dalam bahasa lain tu hahhh yang buat bunga tepi karipap tu
cam ni hahhh
ok besok paginya kat sekolah jamuan raya
of cz la pakai baju raya cantik2 kan
kemudahan yang aku gune

ni hah




image dari goggle k... pinjjam jer
TQ Mr Goggle
bagi pinjam hihi


ok cantik kan
dedulu basikal ade bakul ni
SANTEKKKKKK sangat
untung i pernah ade basikal camni
warna hijau lagi u
pas tu kalau balik sekolah 
vroommmm lumba basikal
pastu try naik basikal lepas tangan
haaaaa teror tak  "-"
mase tu ade basikal sendiri dah rase bangga huhhuhu
macam dapat sebijik merceedez
hah kowang ade
tak de kan




ok sambung balik 
pakai baju baru
then kayuh basikal
dengan bawak kuih yang dah di listkan setiap tahun yer
tak lupe jugak kuih raya
biasa aku bawak rempeyek jer
pas tu jumpe kawan siap bunyikan lonceng
isyarat kunun2 dedulu kan
kreng kreng kerng
pas tu kawan2 pun 
bagi feedback
dalam erti kata lain
( saing )
(sama-sama gerak ke sekolah)
tak pun dari semalam dah janji nak jumpe kat mane
macam biasala
mase sek ren sahabat baik aku
NAZLIA (Nan)
FUZILINA (Fuzi)
SHILA
hhhhhaaaaa
selalu aku dengan diaorang la
ok dah sampai sek
kene bagi kuih yang dibawa kat kantin
wahhhhh
bile samapi sana
mmg macam ni
image dari goggle lagi k

haaaaaaaaaaaaaaaa
macam pesta kuih 
betol ni tak tipu 
seronok sangat
tak payah bazir
mmg banyak dah kuih
korang pilih jer mane yang berkonan k
pihak sekolah
buat air dengan mee or apa2 jerlah kan
tapi Jangan dilupakan
PINGGAN or MANGKUK CAWAN DAN SUDU
sendirian berhad
so kene bawak dari rumah
sape  yang tak bawak tu nasibla
aku selalu bawak bekas yang bertutup dengan pinggan
jadi boleh bawak balik bekal untuk mak
haaaaaaaaa
haku memang tak malu kan " - "
lantak ler aku nak bawak balik jugak untuk mak aku
memang tiap2 tahun aku wat camtu
hokey
bukan aku sorang yang buat perangai tak senonoh tu yer
member seangkatan ku pon same2
~memang  degil huhuhu
" - "

ok ttg pingan mangkuk segala jadah sdn bhd tu
cikgu dah tulis siap dekat surat
dan dah inform awal2 kat pentas setiap pagi
biasanya majlis waktu petang
selepas tamat waktu sekolah
mmg best
sangat
kenangan oh kenangan






















haaaaa
ni time haku  sek menengah
mase ni aku dah malu2 sikit kot hihhihi
ok seperti tadi  mase skul rendah kuih banyak2
combine jer dekat kantin
tapi bile tiba sek men lain sikit haaaaaaaa
apa dia
hihihihi
setiap sorang dalam kelas kene sumbang sikit duit kalau
nak makan sedap
ok2 yerlah mase sek ren tak leh
main duit banyak2 
nanti hilang 
 (* _ * )

ok tibe hari yang dinanti
makanan dari phak sek ade jugak
disediakan
hihihihi
masing masing pun bawak biskut raya
then kene gabung meja
perghhhhh
hidangkanla apa yang dibawak.
pas tu 
heeiiiiii
tak abis lagi kat situ nyer
melawat kelas lain sebelah2
tengok kelas mane yang paling banyak bawak makanan
kebiasaan budak2 laki
pergila joint kelas lain
aku ni mmg tak pemalu weiiii
jadi kawan aku 
FUZILINA
shila dgn nazlia dah kelas lain
tapi still bertegur
hurmmmmmm
best kan 
seronok sangat bile teringat jamuan hari raya ni

zaman sekarang semua dah berubah
tak macam zaman dedulu
really miss the old memory



TAMAT

sorry la kalau entry kali ni  tak best saja jer nak kongsi hihihi






"sesungguhnya yang baik itu datang nya dari Allah yang buruk tu dari diri nas sendiri"


p/s: selamat hari raya semua sorry lambat wish sampai dah abiz raya pun tak dulik nak wish jugakkk
tak puas nak hapdate belog dalam tab ni tak puas mato den menulis nyo...





Tiada ulasan: