Google+ Followers

Bile Saya Sedih Dia Ada....

Salam semua
hope semua sihat
maaf la lama dah tak update bukan ape
busy sikit sejak akhir2 ni
bisnes
belajar yang nak dekat final ni
pening jugak dibuatnya
baru2 ni 
nas ade projek for my study
by grouping
untuk pogram  charity

Charity For Rumah Jagaan Dan Rawatan Orang Tua Al-Ikhlas,
Pulau Meranti Puchong

Alhamdulillah
bulan barakah ini sama2 lah kita 
kumpulkan sebanyak mungkin pahala
dan keredaan ramadhan

~teringat pulak cerita "Jidin Puasa Lagi"
suke dengan jalan cerita dia
serius 
Thumbs Up
dalam gelak tawa tapi ade yang kita
jadikan iktibar


oh ya 
bile tengok title kat atas
semua orang tertanya2 siapa dia

Bile nas sedih dia ada
dan sekarang  nas  sedih pon dia ada
betul kata my mom
one day 
orang yang kita harapkan akan tolong kita
but satu masa nanti
semua tu hilang lenyap
but dia masih ada untuk kita
~Allah~ 

jadi same2 lah kite berubah ke arah kebaikan
nas dan yang lain2 dah berubah anda bile lagi


cerita tentang tajuk di atas
mengingatkan nas  pada
seorang kekasih 


Thnks For him
sebab waktu nas
sedih
hiba
duke
dia still ada untuk nas
biarpun dia adakalanya
marah dengan perbuatan
nas ni yang keras kepala
tapi
dia still bagi pinjam
bahu dia untuk tumpangkan nas  menangis

mak cakap
nas ni keras kepala
apa saja yang nak dibuat
mesti terjah jer
kwan2 pon cakap macam tu
degilnya la dak nas

nas buat buat buat
dan terus buat
sehingga
nas berpuas hati dengan apa yang 
nas kerjakan

tapi dia tetap
setia dengar masalah
yang nas  hadapi
nas  menangis
laju tangan dia lap air mata yang mengalir
sungguh nas sedih 
dia berikan bahu untuk nas
tumpang menangis lagi

he said
"apa yang terjadi Allah dan tentukan bersyukur diatas segala nikmat 
yang diberi
Allah akan hadiahkan sesuatu yang terbaik buat hambanya yang beriman..
i still with you ever "

puas nas  gelak tawa
sama dia
menangis pun di bahu dia
biarlah orang nak kata apa
dialah yang terbaik
buat diri nas
Janji Allah tu  Benar
Jodoh itu Rahsia Allah

biar pun kita sendiri tak menyedari kenapa
dia tercipta buat kite
tapi satu hari nanti kita
akan megetahui sendri


dia Yang Allah hadiahkan  untuk diri nas:
teman hidup nas
Kekasih nas
hero nas
My Lovely Hubby
Muhammad Zul Zamri 
syukur Alhamdulillah

mesti ramai yang tertanya2 kenapa
nas ni?

ok  sebenarnya
teringat kat
kenangan masa lalu
yang menjadi sejarah
yang di ingati hingga kini
Apa dia?
biarlah menjadi rahsia peribadi buat kami berdua
insyallah

"sesungguhnya yang baik itu datang nya dari Allah, 
yang buruk itu datangnya dari diri sendiri"

P/s: diam2 berisi seperti ubi. berusaha untuk mencapai kemenangan sehingga ke puncak kejayaan
~Fighting~



Tiada ulasan: